Jaunumi:

Atpakaļ
| Ārzemju sakaru daļa, 18.05.2018 00:00

Pirmo reizi notiek LiepU Starptautiskā nedēļa

Liepājas Universitātes Ārzemju sakaru daļa no 15. līdz 18. maijam pirmo reizi organizē Starptautisko nedēļu, kuras laikā dažādu ārvalstu augstskolu pārstāvji, starptautisko nodaļu koordinatori, pasniedzēji, administratīvie darbinieki piedalās semināros gan par Erasmus+ programmas organizatoriskiem jautājumiem, kas saistīti ar informācijas izplatīšanu, kursu atzīšanu, studentu motivēšanu, gan kapacitātes stiprināšanas projektiem, par to, kā sagatavot kvalitatīvu projekta pieteikumu, kā arī dalās pieredzē par to, kā nodrošināt iebraucošajiem pilna laika ārvalstu studentiem veiksmīgu integrāciju universitātē un vietējā sabiedrībā.


Šajā pasākumā kopā pulcējas pārstāvji no Vircburgas Universitātes, Drēsdenes Tehniskā universitātes Vācijā, Kodžaeli Universitātes, Sakārijas Universitāte, Nevsehir Haci Bektas Veli Universitātes, Necmettin Erbakan Universitātes Turcijā, Klaipēdas Universitātes, Kauņas Tehniskās universitātes, Lietuvas izglītības zinātņu universitātes, Viļņas Lietišķo zinātņu universitātes Lietuvā, Privātās Lincas diocēzes Universitātes Austrijā, Taškentas Tekstila un vieglās rūpniecības institūta Uzbekistānā, Krievijas valsts arodizglītības pedagoģijas universitātes Krievijā.


Starptautiskās nedēļas laikā viesiem sagatavota plaša kulturālā programma – gan vizināšanās ar Libau vilcieniņu pa Liepājas ielām, gan ekskursija uz Karostu, gan izdziedāšanās un izdejošanās ar folkloras kopu “Atštaukas”. Viesi tika uzņemti arī Liepājas pilsētas Domē.


Starptautiskās nedēļas dalībniece Andželika Slimanavičiene no Viļņas Lietišķo zinātņu universitātes dalās iespaidos: “Esot LiepU, man ir radies ļoti labs iespaids par šo universitāti un ir pierādīti rektores Daces Markus vārdi, ka esat “maza, bet eleganta universitāte”. Jūs visi šeit esat liela ģimene, pozitīvā ziņā esmu greizsirdīga par to. Prieks, ka starptautiskajā nedēļā tika panākta ļoti laba kombinācija starp apmācību semināriem un kulturālām aktivitātēm.”


Starptautiskā nedēļa norisinās ar Eiropas Savienības programmas Erasmus+ atbalstu.


Foto ŠEIT.