Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 10.05.2018 00:00

Aicinājums piedalīties IV Pasaules latviešu zinātnieku kongresā

Atzīmējot Latvijas valsts simtgadi, 2018.gada 18. - 20.jūnijā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā norisināsies nozīmīgs notikums Latvijas zinātnes dzīvē –  IV Pasaules latviešu zinātnieku kongress.


Kongress ir viens no Izglītības un zinātnes ministrijas vērienīgākajiem Latvijas valsts simtgades pasākumiem, kas pulcēs Latvijas izcelsmes zinātniekus no visas pasaules, kā arī viņu stratēģiskos partnerus un atbalstītājus, lai kopīgi atskatītos uz paveikto un definētu turpmākos Latvijas zinātnes uzdevumus valsts un sabiedrības attīstībai.


Kongress iecerēts kā diskusiju platforma un inovāciju forums, kurā dalībniekiem ir iespēja satikties, veidot attiecības un sadarbību kopīgu mērķu sasniegšanai un projektu uzsākšanai dažādās zinātnes jomās, kā arī informēt Latvijas sabiedrību par Latvijas un Latvijas izcelsmes zinātnieku izcilajiem sasniegumiem un veiksmes stāstiem, atklājot Latvijas cilvēkkapitāla spēku un potenciālu, stiprināt iesakņotību Latvijā, iepazīt Latvijas kultūru un tradīcijas un vairot Latvijas zinātnes un institūciju prestižu. Kongresam paralēli notiks Latvijas vēsturnieku II kongress un Pasaules latviešu juristu III kongress.


Kongresu organizē Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Ārlietu ministriju, Latvijas Universitāšu asociāciju, zinātniskajām institūcijām un diasporas organizācijām.


Iepazīties ar Kongresa programmu, runātājiem un reģistrēties dalībai var Kongresa mājaslapā https://congress.sciencelatvia.lv/ 


Aicinām sekot Kongresa aktualitātēm mājaslapā un sociālajos medijos  #ZinātKongress #ZinātneLatvijai #LatviešuZinātnieks