Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 10.05.2018 00:00

Liepājas Universitātē notiks “Mana Magadana” divas monoizrādes

18. maijā pulksten 16.00 un 19.00 Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātē, Kūrmājas prospektā 13, notiks “Mana Magadana” divas monoizrādes. Pēc izrādēm skatītājiem būs iespēja uzdot māksliniekam sev interesējošus jautājumus un piedalīties diskusijā.


“Mana Magadana” ir aktiera un režisora Ērika Vilsona monoizrāde, kura vēsta par viņa dzimtas vēsturi. Izrādes pamatā ir režisora bērnības atmiņas par viņa dzimšanas vietu Magadanu, mammas Zentas Vilsones vēstules no izsūtījuma Kolimā un trimdā sarakstītie dzejoļi, kā arī dienasgrāmatas fragmenti par 2013. gada braucienu uz Magadanu kopā ar Dzintru Geku un "Sibīrijas bērniem".


Izrādi Liepājas Universitātē studiju darba ietvaros organizē Kultūras vadības 2. kursa studentes sadarbībā ar biedrību “Tapala lapa” un Studentu padomi. Laura Zvirbule, viena no pasākuma organizētājām vēsta: “Nolēmām veidot tieši šāda veida pasākumu, jo, mūsuprāt, ir svarīgi modināt cilvēkos patriotiskas sajūtas, īpaši tuvojoties Latvijas valsts simtgadei.” Viena aktiera izrādes formāts ļauj veidot ar skatītājiem ciešāku kontaktu, rosinot katram apzināties savas dzimtas saknes, kas ir patriotisma pamats.


Pasākumu atbalsta Liepājas Universitāte, Liepājas Universitātes Studentu padome, “Darbnīca” un “Grobiņas ziedi”.

 

Informāciju sagatavoja:

Inita Ušpele,  Liepājas Universitātes Kultūras vadības 2. kursa studente