Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 09.05.2018 00:00

Jauno mediju mākslas mākslinieki piedalās festivālā Šauļos

No mediju mākslas festivāla “Enter 16”, kas jau 16. reizi notiek Šauļos un kuru organizē Šauļu mākslas galerija, ir atgriezušies Liepājas Universitātes studiju programmas “Jauno mediju māksla” studenti un mācībspēki. Šī gada festivāla fokusā – interaktīvā un mediju māksla.


        Festivāla izstādē “InterAkcijos” piedalījās Jauno mediju mākslas doktorantūras studentes un mediju mākslas pētnieces Maija Demitere un Paula Vītola, piedāvājot skatītājiem darbus, kas tapuši doktorantūras studijās.


        Maijas Demiteres “Ilgtspējas cena” (2018) ir eksperiments, kurā māksliniece ir izrēķinājusi, cik tieši izmaksā izaudzēt sauju salātu telpās ziemā (rēķinot gan iztērēto laiku, gan naudu).


         Paulas Vītolas “Gaismas tīkls” ir viens no darbiem, kas veltīts komunikāciju tehnoloģiju “atmaskošanai” – prototipi vizualizē un skaidro skatītājiem kādu vienu mūsdienu tehnoloģiju aspektu vienkāršotā veidā. “Gaismas tīkls” vizualizē internetu un citu digitālo komunikāciju pamatprincipu (bināro kodu - melns vai balts, 0 vai 1, ir vai nav). 


        Festivālā apskatāma arī Kristas Dinteres skaņas mākslas instalācija “Introverti”, kas izmanto dažādu instrumentu dabīgo rezonansi, lai atskaņotu kompozīciju unikālā veidā. “Introverti” būs apskatāmi arī Mākslas pētījumu laboratorijā Liepājā (Kūrmājas pr. 13) Muzeju naktī 19. maijā.


        Izstādē ar saviem darbiem piedalījās arī Anna Priedola, Pēteris Riekstiņš un Uldis Hasners.

 

 

Maija Demitere

Jauno mediju mākslas doktorante