Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 11.04.2018 00:00

Aicina uz prozas un dzejas meistardarbnīcām

Aprīlī Piejūras pilsētu literārā akadēmija (PPLA) organizēs prozas un dzejas meistardarbnīcas, kā arī dosies uz Ventspils Starptautisko Rakstnieku un tulkotāju māju, kur smelsies zināšanas no latviešu un ārzemju rakstniekiem.


Sestdien, 14. aprīlī, plkst. 12.00 Liepājas Universitātē, Kūrmājas prospektā 13, 118. telpā, notiks rakstnieces Janas Egles prozas meistardarbnīca, kurā literārās akadēmijas dalībnieki analizēs savus darbus – bērnības atmiņas, memuārus.


Pēc prozas meistardarbnīcas notiks Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas vadītājas, Liepājas Universitātes lektores Lindas Zulmanes dzejas meistardarbnīca. Arī šoreiz tiks analizēts divu mēnešu laikā sarakstītais – dzejoļi, kuros ir ietverta vārdu spēle, piemēram, homoformas, homofoni un homogrāfi, konkrētā dzeja.


Abas meistardarbnīcas aicināts apmeklēt ikviens, pat ja līdz šim nav bijusi iespēja būt kādā no PPLA organizētajām nodarbībām.


Aprīļa PPLA programma noslēgsies ar došanos uz Ventspils Starptautisko Rakstnieku un tulkotāju māju, kur divas dienas, 26. un 27. aprīlī, jaunajiem literātiem būs iespēja dzīvot radošā vidē, dažādās meistardarbnīcās iedvesmoties no ārzemju un latviešu rakstniekiem, kā arī radīt savus darbus.


Projektu „Piejūras pilsētu literārā akadēmija” pārstāv nodibinājums “Via Cultura”, un tas tiek realizēts sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, LiepU un Ventspils Starptautisko rakstnieku un tulkotāju māju. Pieteikšanās nodarbībām un plašāka informācija: zlinda@inbox.lv.


Informāciju sagatavoja:

 

Piejūras pilsētu literārās akadēmijas pārstāve

Kristīne Timermane