Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 11.04.2018 00:00

LiepU studenti saņem Edvīna Samuļa izcilības stipendiju

4. aprīlī restorānā "Muusu" jau vienpadsmito reizi mecenāts Edvīns Samulis piešķīra stipendijas izcilniekiem. E. Samulis ir gandarīts par studentu panākumiem un ik gadu apbalvo izcilākos Vītolu fonda stipendiātus.


Šogad stipendijas saņēma 15 studenti no dažādām Latvijas augstākās izglītības iestādēm, starp tiem divi Liepājas Universitātes studenti -  studiju programmas “Matemātika, fizika un datorzinātne” 3. kursa students Edgars Pankratovs, kurš saņēma 200 EUR stipendiju un studiju programmas “Informācijas tehnoloģija” 3. kursa studente Agneta Ormane, kura saņēma 100 EUR stipendiju.


Jaunieši, kuri saņem Vītolu fonda administrētās stipendijas, jau skolas gados ir apliecinājuši savu mērķtiecību, centību un vēlmi apgūt zināšanas. Studējot viņi turpina aizsākto izglītošanās procesu, gūstot izcilus rezultātus.


Stipendiāts Edgars Pankratovs stāsta: “Esmu sajūsmināts, par šo pagodinājumu. Uzskatu, ka galvenā panākumu atslēga ir disciplīna, tas, ka cilvēks sevi disciplinē darbam. Paldies fondam, ka pamana un novērtē studentus, kuri cenšas!”


Edvīns Samulis ir Vītolu fonda atbalstītājs jau kopš 2010. gada. Viņa dibinātās stipendijas saņem dažādu augstskolu jaunieši ar izcilām sekmēm mācībās.  Mecenāts  ir ekonomikas doktors, bijis ilggadējs vadošs darbinieks a/s ,,LODE”, a/s ,,Latvijas Unibanka, Rīgas pilsētas pašvaldībā. Viņa paša daudzpusīgās un izcilās zināšanas savulaik ļāvušas viņam kļūt par veiksmīgu uzņēmēju, bet šobrīd viņš ir Banku augstskolas (BA) goda profesors, BA, LU, RTU valsts pārbaudījumu komisijas priekšsēdētājs. Mecenāts uzskata: „Izcilība nav tikai likteņa dāvana – tas ir nemitīgs darbs un nepārtraukts, bezgalīgs ceļojums zināšanu pasaulē un sevis pilnveidošanā.