Jaunumi:

Atpakaļ
Zane Jansone | Sabiedrisko attiecību daļa, 09.04.2018 00:00

Projekta ietvaros notiek kultūras tūrisma ceļveža sagatavošana

Nedēļas nogalē Liepājas Universitātē notika Nordplus projekta “Informal Adults` Education for Cultural Tourism Promotion between the Baltic and Nordic Countries” sadarbības partneru darba sanāksme Liepājas Universitātē. Šī projekta mērķis ir caur pieaugušo neformālo izglītību stiprināt kultūras un tūrisma jomas speciālistu kompetences, veidojot kultūras pēdu nospiedumus.


Tikšanās reizē vienuviet pulcējās pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Zviedrijas, lai kopīgi diskutētu par tālāko projekta aktivitāšu īstenošanu un veidotu piemērotāko kultūras materiālu, ar ko strādāt potenciālajiem gidiem, kuru apmācības būs rudenī.


Vadībzinātņu institūta direktore Inese Lūsēna – Ezera pastāstīja, ka pirmā tikšanās bija novembrī, kurā valstu pārstāvji iepazīstināja partnerus ar pārstāvēto institūciju un pieredzi kultūras tūrismā. Savukārt šajā tikšanās reizē dalībnieki atskatījās uz to, kas izdarīts kopš tikšanās novembrī Klaipēdā, prezentēja pētījumus par kultūras tūrisma situāciju katrā valstī, kā arī iepazīstināja ar projektā iesaistīto valstu kultūras pēdām Baltijā un Ziemeļvalstīs.


Foto ŠEIT.