Jaunumi:

Atpakaļ
Zane Jansone | Sabiedrisko attiecību daļa, 27.03.2018 00:00

Skolēni iepazina Liepājas Universitātes studiju iespējas

No 5. līdz 25. martam skolēni no visas Latvijas piedalījās Liepājas Universitātes pasākumā „Roku rokā ar studentu”, kura ietvaros pavadīja dienu kopā ar studentiem, ēnojot tos.


Dalībai pasākumā šogad saņemti 65 pieteikumi. Par LiepU studiju piedāvājumu interesējās potenciālie studenti gan no Liepājas, gan citām Latvijas pilsētām un ciemiem – Mārupes, Valmieras, Valdemārpils, Pāvilostas, Alojas, Nīcas, Rīgas, Tukuma, Aizkraukles, Rēzeknes, Jelgavas, Brocēniem, Priekules, Druvas, Talsiem, Baldones, Kandavas, Pāvilostas, Kuldīgas, Dundagas. Šogad lielākais pieteikumu skaits saņemts studiju programmās “Pirmsskolas izglītības skolotājs” un “Kultūras vadība”, bet ne mazāk populāras bija “Jauno mediju māksla”, “Logopēdija”, kā arī “Baltu filoloģija un kultūra”.


Studiju programmas “Pirmsskolas izglītības skolotājs“ 1. kursa studente Linda Ķuņķe, kurai bija vislielākais ēnotāju skaits, atzīst: “Uzskatu, ka gāja ļoti labi. Centos meitenēm visu izstāstīt un atbildēt uz visiem uzdotajiem jautājumiem. Bija prieks redzēt, ka ēnošanas procesā iesaistījās arī pārējās kursa meitenes, kuras padalījās savā pieredzē. Manuprāt, ļoti laba ideja, ka ļauj skolēniem nedaudz izbaudīt augstskolas dzīvi, lai saprastu, vai tā ir īstā vieta, kur mācīties.”


Pasākuma „Roku rokā ar studentu” izskaņā no 22. līdz 24. martam notika “Atvērto durvju dienas”, kas pulcēja vienuviet vairākus desmitus interesentu.


Šie pasākumi ir lieliska iespēja potenciālajiem studentiem uzzināt plašāk par interesējošo studiju programmu, piedalīties lekcijās, ārpusstudiju aktivitātēs, kā arī iepazīt Liepājas Universitāti.