Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 20.03.2018 00:00

1001 nakts pasakas izstāstīs ēģiptiešu stāstniece

Marts ir Frankofonijas pasākumu mēnesis, kas pulcē tos, kuri mīl franču valodu un frankofono kultūru.


Liepājas Universitāte 28. martā plkst. 13.00 aicina skolēnus uz muzikālo pasaku franču valodā “Pilnmēness un Mēnesspilnā neticamie piedzīvojumi” (Histoire extraordinaire de Pleine lune et Lune pleine).


Šis muzikālā pasaka tapusi, iedvesmojoties no 1001 nakts pasakām. Tas ir pilnīgi neticams un absolūti neiespējams brīnumskaistās princeses Badras el Budūras un tikpat brīnišķā prinča Kamara el Zamana mīlas stāsts, ko izstāstīs ēģiptiešu izcelsmes stāstniece Širina el Ansarī  (Chirine El Ansary) un mūziķis Jasirs Rami  (Yacir Rami).


Teksta autore un izpildītāja Širina el Ansarī dzimusi Ēģiptē, bet augusi Francijā, kur apguvusi teātra un dejas mākslu. Savu stāstnieces karjeru viņa uzsāk Ēģiptē. Viņa pārraksta 1001 nakts pasakas, iedvesmojoties no savas bērnības atmiņām un ceļojumiem.


Marokāņu izcelsmes Parīzē dzīvojošais lautists un komponists Jasirs Rami mācījies arābu un andalūziešu mūziku, meistarību papildinot pie labākajiem skolotājiem Marokā un Ēģiptē. Seko etnomūzikas studijas Francijā un pirmie muzikālie projekti sadarbībā ar citiem mūziķiem dažādos mūzikas stilos un žanros.


Parīzes Pasaules kultūru nama un Francijas institūta Latvijā piedāvātā izrāde Latvijā skatāma tikai Rīgā un Liepājā. Aicināti visi interesenti!

 

Inese Veisbuka

Liepājas Universitātes lektore