Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 13.03.2018 00:00

LiepU apspriež jaunas maģistra programmas nepieciešamību

Liepājas Universitātes rektore Dace Markus, studiju prorektore Māra Zeltiņa, Vadības un sociālo zinātņu fakultātes dekāne Inta Kulberga un fakultātes mācībspēki tikās ar Liepājas domes priekšsēdētāja vietniekiem Ati Deksni un Ģirtu Kronbergu, lai pārrunātu iespējamu jaunas maģistrantūras programmas, kas saistīta ar starptautisko tūrisma un kultūras vadību, vajadzību.


Liepājas Universitātes speciālisti pilsētas vadībai jautāja, kādi speciālisti pilsētai ir nepieciešami, ar ko vajadzētu diskutēt, lai saprastu, ģeogrāfiski kurā virzienā attīstās Liepājas tūrisms un kultūras tūrisms un kur iederētos universitātes sagatavotie speciālisti.


Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Atis Deksnis atzina, ka pilsētai ir nepieciešami gan kultūras, gan starptautiskā tūrisma, gan sporta nozares organizatori, kurus varētu sagatavot Liepājas Universitāte, uzsverot, ka pilsēta ir ieinteresēta, lai te būtu laba augstskola. Savukārt Ģirts Kronbergs aicināja neaizmirst, ka ir nepieciešams ne tikai radīt produktu, bet arī prast to pārdot.


Kopēju pārrunu rezultātā izkristalizējās doma par iespējamu trīspusējas maģistra programmas veidošanu, kurā piedalītos Liepājas Universitāte, Lietuvas un kāda no Eiropas augstskolām, kā arī radās pārliecība, ka kopējiem spēkiem varam rast konstruktīvu risinājumu un izveidot Liepājas Universitātē jaunu vadības jomas maģistra programmu, balstoties uz Liepājas pilsētas vajadzībām.


Foto ŠEIT.