Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 13.03.2018 00:00

LiepU notiks starptautiska zinātniskā konference

15. un 16. martā Liepājas Universitātē notiks 24. starptautiskā zinātniskā konference “Aktuālas problēmas literatūras un kultūras pētniecībā” ar šīgada tēmu “Procesi Baltijas valstu literatūrā un kultūrā: vēsture un šodiena”. Konference aizritēs Latvijas, Lietuvas un Igaunijas simtgades zīmē. Referāti izskanēs latviešu, lietuviešu un angļu valodā.


Konferencē piedalīsies referenti no Latvijas, Lietuvas un Austrijas, kuri nolasīs referātus literatūrzinātnē, teātra teorijā un vēsturē, kulturoloģijā, filozofijā, komunikāciju zinātnē un folkloristikā. Konferences laikā darbosies universitātes izdoto grāmatu tirdziņš, bet līdzās zinātniskajiem lasījumiem ceturtdienas vakarā “Namīnā” būs arī neformālu sarunu un dziesmu vakars.


Konferences starptautiskās zinātniskās komitejas līdzpriekšsēdētājs profesors Edgars Lāms ir gandarīts par šo dažādo nozaru speciālistu tikšanos Liepājā, akcentējot, ka konferences nozīme saskatāma gan pētniecisko ideju aprobācijas iespējā referentiem, gan jaunas informācijas un novatorisku atziņu iegūšanas iespējā visiem klausītājiem: “Prieks, ka Liepājas Universitāte spēj sevi pozicionēt kā nozīmīgu pētniecības centru, kuras konferences ieņēmušas stabilu vietu ne tikai Latvijas, bet nu jau arī Lietuvas zinātnieku kalendārā.”


Starptautisko zinātnisko konferenci “Aktuālas problēmas literatūras un kultūras pētniecībā” rīko Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte, Kurzemes Humanitārais institūts, Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūts, Lietuviešu literatūras un folkloras institūts un Vītauta Dižā universitāte.  Konferenci atbalsta Liepājas pilsētas Dome.


Aicināti visi interesenti!