Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 20.02.2018 00:00

Piejūras pilsētu literārā akadēmija aicina uz nodarbībām

No 22. līdz 24. februārim Liepājas Universitātē (LiepU), Kūrmājas prospektā 13, Piejūras pilsētu literārā akadēmija (PPLA) aicina interesentus apmeklēt bezmaksas nodarbības par dzeju, psihoanalīzi un feminisma literatūru.


22. februārī plkst. 12.00 201. telpā sāksies divas nodarbības, kuru laikā Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas vadītāja, LiepU Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes lektore Linda Zulmane runās par tēmu „Dzejas teorija: liriskais tēls un kompozīcija. Dzejproza.”


Savukārt 23. februārī plkst. 16.00 205. telpā būs iespēja tikties ar dzejnieku Aivaru Eipuru, kurš iepazīstinās ar dzejas procesa aktualitātēm un stāstīs par dzeju, atdzeju, problēmām un risinājumiem. Vakarpusē, plkst. 18.00, nodarbības turpināsies pie L. Zulmanes. Klātesošie varēs papildināt zināšanas par psihoanalīzi – Freida teoriju par bailēm, kļūdīšanos, sapņiem utt., un kā to izmantot teksta radīšanā.


Šī mēneša nodarbības noslēgsies 24. februārī. Plkst. 12.00 201. telpā LiepU docente Anda Kuduma aicina uz sarunu par feminisma literatūru – Virdžīnijas Vulfas „Sava istaba”, Simonas de Bovuāras „Otrais dzimums”, Džūditas Batleres „Dzimtes nemiers”.


Linda Zulmane ir novērojusi, ka šogad PPLA nodarbības aktīvi apmeklē dažāda vecuma topošie un esošie rakstnieki, dzejnieki, kas izmanto iespēju bezmaksas pilnveidot savas teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas literāro tekstu radīšanā. „Prieks par skolu jauniešiem, kuri vēlas uzzināt, kā top daiļdarbs, par tiem, kuri jau raksta un vēlas paplašināt savu redzesloku, papildināt zināšanas,” saka L. Zulmane, „visa gada garumā tiks piedāvātas teorētiskās un praktiskās nodarbības. Var nākt arī tie, kuri nav bijuši iepriekš vai nav paspējuši vēl pieteikties!”


Projektu „Piejūras pilsētu literārā akadēmija” pārstāv nodibinājums “Via Cultura”, un tas tiek realizēts sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, Liepājas Universitāti un Ventspils Starptautisko rakstnieku un tulkotāju māju. Pieteikšanās nodarbībām un plašāka informācija: zlinda@inbox.lv.

 

Informāciju sagatavoja:

Piejūras pilsētu literārās akadēmijas pārstāve

Kristīne Timermane