Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 14.02.2018 00:00

Liepājā skanēs studentu koru balsis

Sestdien, 24. februārī, pulksten 16.00 koncertzālē “Lielais dzintars” notiks 18. Baltijas valstu Studentu Dziesmu un deju svētku “Gaudeamus” ieskaņas koncerts.


Koncertā Liepājā piedalīsies Latvijas augstskolu 16 sieviešu, vīru un jauktie kori un Vilņas universitātes jauktais koris –  kopā  450 dziedātāju. Koncerta režisors ir Jānis Siliņš, koncertmeistars Normunds Kalniņš, bet mākslinieciskā vadītāja Ilze Valce.


18. Baltijas valstu Studentu Dziesmu un deju svētku “Gaudeamus” ieskaņas koncertu organizē Liepājas Universitāte sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts Izglītības satura centru. Koncerta mākslinieciskā vadītāja Ilze Valce saka: “Baltijas valstu Studentu Dziesmu svētku ieskaņas koncerti parasti notiek kādā no 3 dalībvalstu pilsētām, kā piemēram, Liepāja, Pērnava, Kauņa, ar mērķi iedziedāt nacionālās programmas. Man pašai Studentu Dziesmu un deju svētki saistās ar maniem studiju gadiem, ar lielu prieku, fascinējošu enerģiju un  brīvības sajūtu.”


Koncerta virsdiriģentu godā būs Latvijas un Lietuvas augstskolu koru mākslinieciskie vadītāji Gints Ceplenieks, Ilze Feldmane, Guntis Galiņš, Rasa Gelgotiene, Jānis Mežiskis, Einārs Redbergs, Ginta Rūse, Pēteris Vaickovskis, Kristiāna Vaickovska, Ilze Valce, Edgars Vītols un Inta Zakenfelde.


Baltijas valstu Studentu Dziesmu un deju svētki “Gaudeamus” aizsākās 1956. gadā senākajā Baltijas studentu pilsētā Tartu, Igaunijā, un tika veltīti trīs Baltijas valstu vienotībai. Arī 18. Baltijas valstu Studentu dziesmu un deju svētki “Gaudeamus” notiks Tartu no 22. līdz 24. jūnijam, un tie ir veltīti Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstu simtgadei.


Skatītāji tiek aicināti ieskaņas koncertu Liepājā baudīt par brīvu, iepriekš saņemot ielūgumu “Biļešu paradīze” tirdzniecības vietās.