Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 30.01.2018 00:00

Liepājas Universitāte piešķir skolēna stipendiju

Jau sesto gadu pēc kārtas Liepājas Universitāte piešķir skolēna stipendiju. Šoreiz tās saņēmējs ir Liepājas 15. vidusskolas 12. klases skolnieks Kārlis Dāvids Liepnieks-Liepiņš.


Skolnieks stipendiju saņem no janvāra līdz jūnijam un apņemas uzsākt studijas Liepājas Universitātē pēc vidusskolas absolvēšanas. Kārlis Dāvids Liepnieks-Liepiņš ir izvēlējies studiju programmu “Informācijas tehnoloģija” un saka: “Kopš bērnības man ir bijuši pieejami datori, protu ar to rīkoties, man ir vēlme programmēt, labi padodas programmēšana skolā.”


Dabas un inženiezinātņu fakultātes dekāne Anita Jansone, sveicot Kārli Dāvidu ar viņa izvēli, atzina: “Studijas, darbs komandā, darbs pie reāliem projektiem, darbs konkrētos uzņēmumos – tas ir tas, ko mēs piedāvājam. Programmētāji ir pieprasīti darba tirgū.”


Savukārt Liepājas Universitātes rektore Dace Markus, uzsverot eksakto zinātņu skolotāju trūkumu Latvijā un aicinot Kārli Dāvidu domāt arī par skolotāja profesiju, rezumēja: “Jums ir ļoti labas atzīmes! Drīz Latvija būs pārbagāta ar bakalauriem, un tad būs jāizvēlas kļūt par labāko – studēt maģistrantūrā.”


Paldies par doto iespēju teica ne tikai pats skolēna stipendijas saņēmējs, bet arī viņa klases audzinātāja Agija Bēta.