Jaunumi:

Atpakaļ
Zane Jansone | Sabiedrisko attiecību daļa, 16.01.2018 00:00

Studenti ceļā uz ziemas izlaidumiem

Liepājas Universitātes studenti gatavojas janvāra beigās notiekošajiem izlaidumiem, bet, lai līdz tiem tiktu, turpinās bakalaura un maģistra darbu aizstāvēšana. Nedēļas nogalē darbu aizstāvēšana notika studiju programmas “Ekotehnoloģijas” studentiem, kur maģistra grādu iegūs astoņi  absolventi.


Uzskates materiālus darba demonstrēšanai žūrijai bija sagatavojis Arturs Bilerts, kura darba tēma ir “Akvaponikas sistēmas kā ekotehnoloģiskā mācību uzskates materiāla integrēšana vides izglītībā”. Žūrijas komisija novērtēja ieguldīto darbu, atzīstot: “Labi, ka ir praktisks demonstrējums skolēniem, lai nerodas situācija, ka priekšstats rodas tikai par to, kas rakstīts grāmatā.” Pats Arturs atzina, ka lielākā daļa aptaujāto bioloģijas skolotāju, esot apstiprinājuši, ka labprāt iegādātos šādu tehnoloģiju, ko izmantot kā uzskates materiālu bioloģijas un dabas zinību stundās.


Plašas diskusijas raisīja Līgas Leimantes pētījums par priežu skuju ekstrakta izmantošanu ādas problēmu ārstniecībā, kur darba autore prezentēja arī reālo šāda līdzekļa iedarbību uz ādas problēmām, rādot foto, kas uzņemti pirms un pēc ekstrakta lietošanas, ļaujot klausītājiem novērtēt ekstrakta lietošanas iedarbību un rezultātu.


Programmas direktore Lilita Ābele pastāstīja, ka studenti darbu gatavošanai pievērsušies ar lielu nopietnību, precizitāti un laikietilpīgu darbošanos: “Kāds darbā izveidoja ap 50 prototipu, kāds visu vasaru vāca nepieciešamos materiālus, kāds apbraukāja un izjautāja vairākus desmitus pedagogu un dažādi citi izpētes darbi. Prieks, ka tie tiks realizēti un izmantoti turpmāk.”


Liepājas Universitātes ziemas izlaidumi notiks 26. janvārī plkst. 12:00 Dabas un inženierzinātņu un Pedagoģijas un sociālā darba fakultātēm un 15:00 Vadības un sociālo zinātņu fakultātei.