Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 16.01.2018 00:00

Jauno mediju mākslas izstādes “Viegli” atklāšana

Šī gada 15. janvārī Liepājas Universitātes bakalaura studiju programmas “Jauno mediju māksla” 1. kursa studenti ielūdza visus interesentus uz izstādes “Viegli” svinīgo atklāšanu Priekules kultūras namā.


Kā saka viņi paši – vārds “viegli” veido dažādas asociācijas, kas var raksturot, piemēram, svaru, blīvumu, mentālo stāvokli, cilvēku attieksmes, dzīves uztveri vai mākslu. Jauno mediju mākslas studenti atspoguļo savu skatījumu uz pasauli, izstādot pagājušā gada nogalē tapušās instalācijas, fotogrāfijas, video projekcijas, audiovizuālos darbus.


Darbi ir tapuši studiju kursā “Vizuālā valoda” pasniedzēju Dzintras Vīriņas, Noras Vilmanes un Maijas Demiteres vadībā. Izstādīti ir astoņu studentu astoņi darbi. Pasniedzējas atzīst, ka šis studentu kurss domā dziļi, diskutē, viņiem ir labas domas, bet profesionālā varēšana vēl pilnveidosies.


Priekules kultūras nama darbinieces atzīst, ka izstāde ir ienesusi “zināmu mulsumu” kultūras nama, kurš pastāv vairāk nekā 100 gadu, telpās, bet nams ļoti labi sadzīvo ar šo mākslas veidu, aicinot baudīt un aplūkot – izstādi iespējams apmeklēt visas nedēļas garumā no 15. līdz 21. janvārim (darba laiks: 10:00 – 17:00). Ieeja izstādē bezmaksas.