Jaunumi:

Atpakaļ
Zane Jansone | Sabiedrisko attiecību daļa, 08.01.2018 00:00

Mākslas gaitenī apskatāma Iritas Timbras darbu izstāde

Šodien Liepājas Universitātes mākslas gaitenī tika atklāta mākslinieces Iritas Timbras darbu izstāde. Uz atklāšanu bija pulcējušies, gan Liepājas Universitātes rektore gan Iritas bijušie pasniedzēji, kā arī darba kolēģi no Liepājas BJC un citi interesenti.
Sveicot mākslinieci, rektore atzina: “Kolēģi, šoreiz mums atkal ir jauna izstāde. Irita ir mūsu absolvente, kurai  ir īpaša māksla, kas atšķiras no šeit iepriekš redzētā un tas ir ļoti brīnišķīgi, lai šajā  aukstajā laikā, kad nevaram sagaidīt sniegu, ienestu ēkā krāsainumu un prieku.”
Uzrunājot klātesošos, docētāja Inta Klāsone uzsvēra, ka šī reize ir īpašs gadījums, jo LiepU absolventi arī uzsāk skaisto tradīciju - eksponēt savus darbus mākslas gaitenī. Māksliniece atzina: ”Prieks par šādu sadarbību un par to, ka esam kopā, jo tikai turoties kopā mēs varam daudz, daudz vairāk.”
Iritu atbalstīt un priecāties par panākumiem bija ieradušies Liepājas BJC kolēģi. Direktore Ineta Klāsone pastāstīja, ka visi kolēģi ar Iritu ļoti lepojas un priecājas, ka šīs zināšanas tiek nodotas arī tālāk jaunajai paaudzei, darbojoties kā pulciņu skolotājai un metodiķei.
Pati māksliniece atzina, ka viens izstādes darbs tapis  no ekspozīcijas sākuma iekārtošanas brīža līdz atklāšanas brīdim, piebilstot: “Nevēlos neko par darbiem teikt, jo es neesmu uz to plātīšanos. Man šķiet, ka darbi runā paši par sevi, katram pašam ir iespēja saredzēt. “
Aicinām ikvienu  apmeklēt izstādi Liepājas Universitātē 2. stāvā.
Foto ŠEIT.