Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 07.12.2017 00:00

Norvēģijas vēstnieks interesējas par jauno mediju mākslu

Šodien Liepājas Universitātē vizītē bija ieradies Norvēģijas karalistes vēstnieks Latvijā Steinars Egils Hāgens (Steiner Egil Hagen) un pavadošās personas.


                Tikšanās reizē ar Liepājas Universitātes rektori Daci Markus un studiju prorektori Māru Zeltiņu viesi iepazinās ar Liepājas Universitāti, izrādīja interesi par universitātes ārzemju studentiem, viņu plāniem pēc studiju pabeigšanas un iespējām studēt angļu valodā, pārrunāja Liepājas Universitātes sadarbību ar Ziemeļvalstīm un kopīgos projektus, kā arī iespējamos plānus. Liepājas Universitātei ir sadarbība ar Stavangeras universitāti un Rietumnorvēģijas Lietišķo zinātņu universitāti.


 Īpašu interesi Norvēģijas karalistes vēstnieks Latvijā izrādīja par jauno mediju mākslu. Viesi apmeklēja Jauno mediju mākslas izstādi un noskatījās studentu veidotu filmu. Jauno mediju mākslas programmas direktore Anna Priedola atzīmē: “Vēstnieks noskatījās mūsu studentu veidoto filmu “Homofobija”, pēc kuras veidojās diskusija par jauniešu politisko aktivitāti Latvijā un Norvēģijā – Norvēģijā būt sociāli neaktīvam nav stilīgi, taču pie mums vēl ir jāceļ jauniešu politiskā izglītotība un jāstrādā pie sabiedrības atvērtības. Prieks, ka studenti iesaistījās diskusijā un runāja arī par mākslinieka atbildību.”

 


FotoŠEIT.