Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 05.12.2017 00:00

Kristīnei Lindbergai piešķirta LU fonda stipendija

Liepājas Universitātes studentei Kristīnei Lindbergai piešķirta Latvijas Universitātes fonda izsludinātā Padomju totalitārā okupācijas režīma izpētes stipendija.


LPSR Valsts drošības komitejas zinātniskās izpētes komisijas stipendija ir dibināta, lai veicinātu zinātnisko izpēti par LPSR Valsts drošības komitejas un tās priekšteču pret Latvijas Republikas iedzīvotājiem un pret latviešu tautu vērstajiem totalitārajiem noziegumiem un to atklāšanu.


Par stipendiju Kristīne stāsta: “Pieteicos šai stipendijai ziņkāres un redzesloka paplašināšanas dēļ. Uzskatu, ka vēsturei ir jātiek pētītai un ir jāpēta pamatojums, kāpēc ir noticis tā, kā noticis. Šī informācija nedrīkst pazust nebūtībā un nedrīkst tikt iznīcināta. Mans uzdevums kā šīs stipendijas saņēmējai ir ievākt materiālus un sistematizēt dokumentus, tādējādi palīdzot pētniekiem un atvieglojot to sarežģīto darbu."


Rektore Dace Markus uzskata: “Kristīne Lindberga ar savu centīgo darbu sniegs ieguldījumu Satversmes ievadā nostiprinātā padomju totalitārā okupācijas režīma represiju nosodījumā kā zinātniskās izpētes līdzstrādniece. “