Jaunumi:

Atpakaļ
| Ārzemju sakaru daļa, 22.11.2017 00:00

Liepājas Universitāte piedalās Ukrainas izglītības izstādē Kijevā

No 16. līdz 19. novembrim desmit augstskolas no augstāko izglītības iestāžu apvienības “Study in Latvia” devās pārstāvēt Latviju starptautiskā izglītības izstādē “Education Abroad”, kas norisinājās Ukrainā, Kijevā. Tajā Ukrainas studenti un citi interesenti tika iepazīstināti ar Latvijas augstākās izglītības sniegtajām iespējām.

 

Šajā izstādē piedalījās vietējās augstākās izglītības iestādes, kā arī pārstāvji no dažādām Eiropas valstīm – Polijas, Čehijas, Slovākijas, Francijas un Lietuvas. Liepājas Universitāti Ukrainā pārstāvēja Ārzemju sakaru daļas vecākā referente Sintija Leigute, kura novēroja, ka studenti izrādīja interesi par eksaktajām studijām kā, piemēram, IT, datorzinātnēm, un par humanitārajām zinātnēm, sociālajām zinātnēm un pedagoģiju.

 

Latvijas augstskolu delegācija devās vizītē uz Latvijas valsts vēstniecību Ukrainā, Kijevā, pie Latvijas vēstnieka Jura Poikāna. Tajā sanākušos iepazīstināja ar Latvijā pieejamajām izglītības iespējām, pārrunāja turpmāko sadarbību ar Ukrainu augstākās izglītības jomā, kā arī pieminēja Latvijas valsts gadadienas 99. dzimšanas dienu. Vēstniecībā norisinājās arī tikšanās ar Latvijas vēstniecības goda konsuliem un Ukrainā dzīvojošo latviešu diasporu, kā arī seminārs, kur plašākai auditorijai tika prezentēta Latvijas augstākās izglītības iespējas. 


Foto apskatāmi ŠEIT

 

Informāciju sagatavoja:

Sintija Leigute

Ārzemju sakaru daļas vecākā referente