Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 17.11.2017 00:00

LiepU Valsts svētkus ieskandina Čakstes laukumā

Piektdien, 17. novembrī, Liepājas Universitātes mācībspēki, studenti un darbinieki pulcējās Jāņa Čakstes laukumā, lai kopīgi vienotos domās par Latvijas valsti.


Svinīgo pasākumu vadīja Liepājas Universitātes students Jānis Siliņš, kurš lasīja savu patriotisko dzeju, Liepājas Universitātes lektore Inta Genese-Plaude dalījās savās personiskajās pārdomās par Latvijas nozīmi viņas dzīvē, sakot: “Piedzīvotā 20. gadsimta pagātne – ko esam zaudējuši, ko atguvuši, atgādina, ka nekas nav pašsaprotams, arī valsts ne – tā ir jāsargā, par to ir jāgādā!”


Liepājas Universitātes bijušais rektors Kārlis Dobelis aicināja domāt par to, ko mēs varam dot savai valstij, bet Liepājas Universitātes rektore Dace Markus sūtīja sveicienus kolēģiem no zinātniskās konferences, kurā šobrīd atrodas.


Pasākuma izskaņā, vienojoties kopīgā dziesmā profesores Ilzes Valces vadībā, Liepājas Universitātes ļaudis nesteidzās izklīst, bet vēl kavējās sarunās ar kolēģiem, un dalījās savās pārdomās un iespaidos, sagaidot Latvijas proklamēšanas 99. gadskārtu.


Foto ŠEIT.