Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 03.11.2017 00:00

Aizvadītas radošas dienas Letonikas 7. kongresā

Ir aizvadītas trīs radošas dienas Letonikas 7. kongresa Liepājas konferencē “Piemares ļaudis un likteņi”, kuras laikā tika atklātas izstādes, notika dzejas lasījums, bet pats svarīgākais – divas dienas zinātnieki sarunājās un diskutēja zinātniskajās sesijās.


1.novembrī Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas filiālē “Vecliepājas rūķis” notikušajās sēdēs galvenā tēma bija Olafs Gūtmanis, viņa personība un atstātais mantojums. Klātesošie varēja klausīties Edgara Lāma, Andas Kudumas, Lindas Zulmanes, Ievas Liedes, Brigitas Bušmanes, Benitas Laumanes, Anitas Helvigas priekšlasījumus, kā arī iesaistīties diskusijās.


2.novembrī Liepājas Universitātes telpās tika atzīmēta Kurzemes Humanitāra institūta desmitgade, pārskatu par institūta darbību šajā laikā deva LiepU zinātnes prorektore Ieva Ozola. KHI direktors Edgars Lāms uzsvēra: “Ir derīgi ik pa laikam apstāties un apskatīties, vai neesam klibojuši vai gājuši nepareizā virzienā, bet nav laika blenzt atpakaļ – ir jāiet uz priekšu!”


Savukārt pēc atklāšanas pasākuma referātiem, kurus nolasīja Daiga Straupeniece, Vēsma Lēvalde un Ieva Ančevska, konferences dalībnieki divās paralēlās sēdēs runāja par kultūrizglītojošām tēmām, izvērtējot sava novada ļaužu atstāto kultūras mantojumu.


Letonikas 7. kongresa konferences notika ne tikai Liepājā – Liepājas Universitātes rektore, valodniece Dace Markus referātu “Sistēmiskums krāsu nominācijā bērnu valodā” nolasīja Latvijas Zinātņu akadēmijā, Rīgā.