Jaunumi:

Atpakaļ
Zane Jansone | Sabiedrisko attiecību daļa, 01.11.2017 00:00

Docenti un studenti apmeklē konferenci Tartu

Sestdien VSZF docenti Ārija Kolosova un Arturs Medveckis  atsaucās LiepU absolventes  Ilzes Salnājas, kas tagad ir Tartu latviešu biedrības vadītāja, aicinājumam  kopā ar studentiem apmeklēt biedrības organizēto konferenci “Tartu loma latviešu un igauņu nacionālajā atmodā”. Tā tika organizēta sadarbībā LR vēstniecību Igaunijā, Latvijas valsts simtgades biroju, Igaunijas Nacionālo muzeju, piedaloties Latvijas un Igaunijas zinātniekiem, valsts un pašvaldību amatpersonām.


Tā kā konference bija par jaunlatviešu un igauņu inteliģences devumu nacionālajai atmodai, tā norisinājās Igaunijas Nacionālajā muzejā un tika atklāta ar svinīgu Latvijas karoga saņemšanu, kurš apceļo vairākas latviešu mītnes zemes visā pasaulē. Pēc konferences sekoja pieņemšana pie Latvijas vēstnieka Igaunijā Raimonda Jansona Tartu Universitātes muzeja telpās.


Zīmīgi, ka konference saveda kopā kuplā skaitā absolventus un tagadējos studentus, kā arī sadarbības partnerus, kuri bija iniciatori un līdzdarbojās sociālo zinību studiju programmu izstrādē Liepājas Universitātē, kā arī pētniekus, kuri ir regulāri LiepU konferenču dalībnieki. Viesojoties Tartu, vairāki pētnieki vienojušies par sadarbības turpināšanu un tikšanos maijā notiekošajā konferencē “Sabiedrība un kultūra” Liepājā.