Jaunumi:

Atpakaļ
Zane Jansone | Sabiedrisko attiecību daļa, 17.10.2017 00:00

Noslēdzies studentu pētniecības darbu projekts

Katru gadu Liepājas Universitātē norisinās Studentu pētniecības projektu konkurss, kura mērķis ir sekmēt LiepU studentu iesaistīšanos zinātniskajās aktivitātēs, veicināt jaunrades un pētniecības projektus, kā arī LiepU studentu aktivitāti un līdzdalību aktuālu problēmu risināšanā.


Šogad konkursam tika saņemti četri pieteikumi, kurus  žūrija izvērtēja divās kārtās - pirmā kārta - pieteikumu rakstiska izvērtēšana, kur nosaka pieteikumu atbilstību nolikumam, otrā kārta - projektu mutvārdu prezentācija.


Izvērtējot darbus, žūrija šoreiz nolēma finansējumu piešķirt visiem konkursa dalībniekiem:

 

  • Ina Sanduca "Ekoefektīva grafēna ieguve", bakalaura studiju programmas "Vides un atjaunojamo energoresursu inženierija un pārvaldība" 3. kursa studente. Projekta mērķis ir izgatavot ekoefektīvu grafēna ieguves iekārtu un novērtēt tās iespējas samazināt resursu patēriņu grafēna ieguves procesā.
  • Viktors Musijenko "Jūras piekrastes viļņu enerģijas izmantojuma pētījums", bakalaura studiju programmas "Mehatronika" 1. kursa students. Projekta mērķis ir izpētīt viļņu enerģijas ģeneratoru tehnoloģiju un to pielietojuma iespējas Liepājas piekrastē.
  • Ingus Edijs Tramdaks, Kaspars Gauja, Mārtiņš Ozoliņš "Ciparvadības darbgalds",  bakalaura studiju programmas "Mehatronika" 4. kursa studenti. Projekta mērķis ir izgatavot pirmo studentu veidoto ciparvaldības darbgaldu.
  • Helvijs Vičivskis "Robotizēts manipulators", bakalaura studiju programmas "Mehatronika" 3. kursa students. Projekta mērķis ir izstrādāt robotizētu manipulatoru jeb robota roku, kura tiks vadīta ar telefona aplikācijas palīdzību.

 

LiepU zinātnes prorektore Ieva Ozola atzīst: “Vienmēr ir prieks, ka studenti domā, kā savu nozari paši var attīstīt, kur var izpausties. Labi, ka studentiem pašiem kopā ar vadītājiem ir idejas pētniecībai un labi arī tas, ka vismaz ar nelielu finansējumu materiālajiem izdevumiem, kas nepieciešami pētījumu veikšanai, Liepājas Universitāte tos var atbalstīt. Šogad visi pieteikumi ir pārdomāti, visi saskan ar tām nozarēm un tēmām, ko pēta valsts nozares pētnieki un pasniedzēji, turklāt studenti bija pārdomājuši, ko stāstīt komisijas locekļiem, kas ne visi ir speciālisti attiecīgajās nozarēs.”


Visi Studentu pētniecības projektu konkursa pieteikumi atbilst Nolikumam un iegūtās iekārtas un prototipi paliek Liepājas Universitātes īpašumā.


Foto ŠEIT.