Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 12.10.2017 00:00

Piedalījās projektā par ilgtspējīgas izglītības attīstību

LiepU  docētājas Inta Klāsone, Ārija Kolosova, Blāzma Vikmane piedalījās projektā EduBalt „Ilgspējīgas izglītības kapacitātes attīstība Baltijas jūras reģionā”, kas noslēdzās 2017.gada 4.oktobrī.

 

Projekta organizators ir Baltijas Universitāte Upsalā, kura sadarbojas ar apmēram 225 augstskolām un citām izglītības iestādēm. Tās mērķis ir koordinēt  ilgtspējīgās attīstības aktivitātes Baltijas jūras reģionā. Šajā projektā Baltijas Universitāte sadarbojās ar Tartu un Tallinas universitātēm Igaunijā, Kauņas Tehnoloģiju  Universitāti Lietuvā, Latvijas Universitāti, Daugavpils Universitāti, Liepājas Universitāti  un Rēzeknes Tehnoloģiju Akadēmiju  Latvijā, kā arī piedalījās skolotāji no Igaunijas un Lietuvas.


Projekts EduBalt „Ilgspējīgas izglītības kapacitātes attīstība Baltijas jūras reģionā”  tika izstrādāts, lai veicinātu topošo skolotāju ilgtspējīgu izglītību Igaunijā, Latvijā, Lietuvā. Tas veicināja tādu kompetenču apguvi, kas ir kopsakarā ar lokālām un reģionālām ilgtspējīgas attīstības pārmaiņām un iekļāvās pārmaiņu pieredzes procesā.


Projekta dalībnieki piedalījās praktiski orientētos semināros, kas saturiski iekļāva 21.gs. nepieciešamo kompetenču analītisku apskatu. Sadarbības procesā, izmantojot daudzveidīgu metodoloģiju, tika vērtēta un līmeņota pieredze, lai veicinātu ilgtspējīgas izglītības attīstību. LiepU  docētājas Inta Klāsone, Ārija Kolosova, Blāzma Vikmane darbojās darba grupā kopā ar mācībspēkiem no Daugavpils Universitātes un Rēzeknes Tehnoloģiju Akadēmijas. Atbilstoši projekta mērķiem, tika iegūta jauna pieredze teorijā un praksē, iepazītas gan lokālās un reģionālās, gan globālās tendences ilgtspējīgas izglītības veicināšanai 21.gs.