Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 11.10.2017 00:00

Spānijas kultūra un literatūra Valodu un kultūras studiju skolā

Š.g 13. oktobrī plkst. 16.00 Liepājas Universitātē, Kūrmājas prosp. 13, 118. telpā notiks Valodu un kultūras studiju skolas nodarbība, kuru Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes docētāji piedāvā Liepājas pilsētas un rajona vecāko klašu skolēniem, kā arī visiem citiem interesentiem.

 

Šajā tikšanās reizē studiju programmas “Eiropas valodu un kultūras studijas” lektore, spāņu valodas pasniedzēja, humanitāro zinātņu maģistre Agata Babina iepazīstinās ar spāņu kultūras nozīmīgākajām parādībām. Interaktīvajā nodarbībā tiks sniegts neliels ieskats dažādu kultūru klātesamībā mūsdienu Spānijā, kā arī aplūkota Spānijas valodas, ģeogrāfijas, personību nozīme citu zemju kultūrās.

 

Sarunas turpinājumā salīdzināmās literatūras asoc. profesore Zanda Gūtmane kopā ar auditoriju meklēs atbildi uz kādu simboliski skaidrojamu jautājumu, kas cieši sakņots spāņu kultūrā – kas ir donkihotisms? Kā (un vai) mēs šodien saprotam šo apzīmējumu, kāda ir tā izcelsme un interpretācijas iespējas? Kāda ir Servantesa radītā koncepta nozīme Spānijas, Eiropas un Latvijas kultūrā?

 

Nākamā Valodu un kultūras studiju skolas nodarbība būs veltīta Amerikas kultūrai un angļu valodas ietekmei uz latviešu valodu.