Jaunumi:

Atpakaļ
| Ārzemju sakaru daļa, 06.10.2017 00:00

Rektore apmeklē Lincas Privāto Pedagoģijas augstskolu

No 2017. gada 2. oktobra līdz 4. oktobrim LiepU rektore, profesore Dace Markus, Ārzemju sakaru daļas galvenā speciāliste starptautiskās sadarbības jautājumos Ērika Lauberga un galvenā referente Vita Strīķe, Erasmus+ programmas ietvaros, apmeklēja Lincas Privāto Pedagoģijas augstskolu.

 

Pirmajā dienā kopā ar augstskolas darbiniekiem, studentiem un ārzemju visiem norisinājās augstskolas 10 gadu jubileja, kuras laikā ar akadēmisku runu uzstājās LiepU rektore Dace Markus. Erasmus+ mobilitātes laikā, dodoties ekskursijā pa augstskolu, tika apmeklēti dažādi departamenti un praktisko nodarbību telpas. Tika apmeklēta pirmsskolas izglītības iestāde un sākumskola, kura atrodas turpat, augstskolas teritorijā, radot ļoti pozitīvu iespaidu par šo augstskolu. Tā, kā vizītes laikā norisinājās starptautiskā nedēļa, bija iespēja sastapt arī citus ārvalstu viesus no Nīderlandes, Ukrainas un Ungārijas.


Ārzemju sakaru daļa informē, ka, pamatojoties uz noslēgto starpinstitucionālo sadarbības līgumu starp abām augstskolām, LiepU Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes studenti var pieteikties Erasmus+ apmaiņas studijām Lincas Privātajā Pedagoģijas augstskolā.


Daži no iemesliem, kāpēc pedagoģijas studentiem šī augstskola būtu piemērota izvēle:

1.     Turpat, augstskolas teritorijā, atrodas pirmsskolas izglītības iestāde un sākumskola, tādējādi nodrošinot praksē balstītas studijas.

2.     Apmaiņas studentiem ir pieejama studentu viesnīca, kas izvietota turpat, augstskolas telpās.

3.     Tiek piedāvāti studiju kursi angļu valodā, tādējādi obligāti nav jāprot vācu valoda, lai turp dotos.

4.     Lincas Privātā Pedagoģijas augstskola tāpat kā LiepU ir neliela izmēra augstskola.

5.     Augstskola atrodas Austrijas trešajā lielākajā pilsētā Lincā, Donavas upes krastā – pilsētā ar senu vēsturi un brīnišķīgiem skatiem.

  

Vairāk informācijas par šo augtskolu: https://www.phdl.at/   


Foto ŠEIT.