Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 12.09.2017 00:00

Autors. Teksts. Lasītājs.

Ceturtdien, 14. septembrī, pulksten 14.00 Liepājas Universitātes 327. auditorijā notiks Dzejas dienu seminārs „Autors. Teksts. Lasītājs: Valodas ceļi, krustceļi un strupceļi dzīvē un literatūrā”, kuru organizē Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitārais institūts.


Seminārā literatūrzinātnieks Edgars Lāms runās par valodas spēlēm Jura Kronberga dzejā, bet dzejnieks Juris Kronbergs – par divvalodības priekšrocībām un nastu. Savukārt literatūrzinātniece Anda Kuduma analizēs Ilmāra Šlāpina valodas politiku, bet filozofa Ilmāra Šlāpina tēma būs „Tas, ko nav iespējams iztulkot. Pieredze, atdzejojot mūziklu „Pavasara atmoda””.


Rezumējot šī gada semināra tēmu, profesors Lāms saka: „Šīgada seminārā reflektēsim par latviešu valodas līkločiem mūsdienu dzīvē un dzejā. Kā skaitliski nelielas tautas valodai pilnvērtīgi funkcionēt kvantitatīvi lielu tautu valodu kontekstā? Kā veicināt izpratni par valodu kā nacionālās valsts vienu no pamatvērtībām? Kādi intriģējoši procesi vērojami dzejas valodā? Un vai iespējams adekvāts citvalodu dzejas tulkojums? Diskutēsim!”


Uz Dzejas dienu semināru Liepājas Universitātē tiek aicināti visi dzejas cienītāji un visi, kam interesē un rūp latviešu valodas liktenis.