Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 19.05.2017 00:00

Liepājas Universitātē zinātnieki runā par sabiedrību un kultūru

Šodien Liepājas Universitātē notiek 20. starptautiskā konference „Sabiedrība un kultūra: Izziņa un jaunas zināšanas”. Tajā visas dienas garumā ar zināšanām un viedokļiem dalīsies vairāk nekā astoņdesmit zinātnieku no astoņām valstīm.


Jubilejas konferences ievadā tās organizācijas komitejas priekšsēdētājs Arturs Medveckis teica paldies tiem, kas šo gadu garumā konferenci ir atbalstījuši – Kārlim Dobelim, Ausmai Klestrovai un Valērijam Terentjevam.


Konferenci atklāja Liepājas Universitātes rektore Dace Markus, sakot: „Esmu ar referātu piedalījusies pirmajā konferencē un tagad atgriežos atkal, un tas ir kvalitātes rādītājs. Daudz kas mainās, bet zinātniskā kopība pastāv, neskatoties uz strukturālām izmaiņām.” Klātesošos uzrunāja Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis, profesore Sandra Grigaravičiūte (Lietuva) un Melardalenas augstskolas pasniedzējs Andrejs Ozoliņš (Zviedrija).


 Plenārsēdē klātesošie varēja noklausīties Klaipēdas universitātes profesores Dalias Kiseliūnaites referātu par kuršu valodu un par šo tēmu noskatīties dokumentālo filmu „Vārdi vējā”. Savukārt Ročesteras Tehnoloģiju institūta (ASV) profesors Maikls Radins dalījās ar starptautisko izglītības pieredzi Latvijā un ASV, bet konferences organizācijas komitejas priekšsēdētājs Arturs Medveckis atskatījās uz konferences divdesmit gadu devumu pētniecībā. Notika rakstu krājuma „Sabiedrība un kultūra” atvēršana , bet dienas otrajā pusē konferences dalībnieki turpinās darbu sekcijās.


Konference „Sabiedrība un kultūra: Izziņa un jaunas zināšanas” turpināsies rīt ar vides zinātņu jomas izbraukuma sesiju Lejaskurzemē.


Foto ŠEIT.