Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 03.05.2017 00:00

Izskan Jura Pavītola „Vairoga dziesmas”

Otrdien, 2. maijā, Liepājas Universitātes aktu zālē norisinājās mūziķa, komponista un leģendārās grupas “Līvi” dibinātāja Jura Pavītola dziesmu nošu krājuma “Vairoga Dziesmas 1972-1992” 1. daļas prezentācijas koncerts.


Par patīkamu atmosfēru parūpējās koncerta vadītājs, mūziķis un tuvs Jura Pavītola draugs Valdis Skujiņš, kurš kopā ar Pavītolu kavējās atmiņās par izpildīto dziesmu vēsturi.


 Pasākumu apmeklēja Jura Pavītola daiļrades cienītāji un draugi. Apmeklētājus ar dažādām dziesmām priecēja ģitāristu kvartets, kura sastāvā spēlēja Tomass Kleins, Norlands Millers, Matīss Pavītols un Juris Pavītols, ansamblis “Šokolāde”, kā arī brīnišķīgās balss īpašniece Diāna Lube.


 Mākslinieks atklāja koncertu ar nesen tapušu dziesmu “Dzīve atkal sit”, kas palikusi ārpus nošu krājuma zaļajiem vākiem. Turpmākā koncerta daļa tika veltīta nošu krājuma “Vairoga Dziesmas” pirmatskaņojumam. Koncerta izskaņā skanēja visiem zināmā, sirdij tuvā un atmiņām apvītā dziesma “Vairogi”, kas raisīja skaļākos aplausus. Pēc skatītāju pieprasījuma tā tika atkārtota, publika cēlās kājās, dziedāja līdzi un veltīja skaļus aplausus visas dziesmas garumā.


 Pēc prezentācijas koncerta klātesošajiem bija iespēja iegādāties SIA “Musica Baltica” izdoto Jura Pavītola dziesmu nošu krājumu, iegūt mūziķa autogrāfu, nofotografēties, kā arī aprunāties neformālā gaisotnē.


Foto ŠEIT.


Sandra Indriksone

Liepājas Universitātes

Kultūras vadības 2. kursa studente