Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 20.04.2017 00:00

Eiropas skolotāji iepazīst izglītības sistēmu Latvijā

Katru gadu mobilitātes pasākumu ietvaros kādā no Eiropas valstīm pulcējas tie speciālisti, kas sagatavo skolotājus Eiropā, lai iepazītu konkrētās valsts izglītības sistēmu. Šoreiz kārta ir pienākusi Latvijai.


Liepājas Universitātē gandrīz nedēļu uzturas 14 izglītības speciālisti no Dānijas, Beļģijas, Nīderlandes, Somijas, Īrijas, Lietuvas, Ungārijas un Horvātijas, kuri šajā laikā apmeklēja Liepājas skolas un pirmsskolas izglītības iestādes un iepazinās ar skolotāju sagatavošanu Liepājā. Katru gadu tikšanās reizei ir sava tēma, šoreiz tā ir „Dažādība izglītībā”.


Sociālā darba speciāliste no Portugāles Marija Terēza Santoša Liepājā ir jau otro reizi: „Kopā ar kolēģi no Liepājas Universitātes skatījāmies, kā rit darbs Liepājas speciālās izglītības iestādēs, kā šos bērnus integrē skolās. Tā bija interesanta un rosinoša pieredze.”


Projekta koordinatore no Latvijas, Liepājas Universitātes asociētā profesore Linda Pavītola atzīst: „Tā ir iespēja sadarboties pasniedzējiem un studentiem pieredzes apmaiņā. Mēs uzzinām labās prakses piemērus Eiropas izglītībā, atziņas, ko paņemt sev un piedāvāt citiem.”


Foto ŠEIT.