Jaunumi:

Atpakaļ
Zane Jansone | Sabiedrisko attiecību daļa, 24.03.2017 00:00

Studenti iepazīstina ar zinātniskajiem un radošajiem darbiem

Martā  Liepājas Universitātē notiek Zinātnes un radošuma dienas. Tajās studenti un pedagogi intensīvi dalās pieredzē, uzklausa vieslektorus un piedalās dažādās aktivitātēs.


Visas ceturtdienas garumā zinātniski un radoši izpaudās Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes studenti. Notika Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes studentu zinātniskā konference, kurā studenti prezentēja savus pētījumus mākslas, rakstniecības, valodu un literatūras jomā.


Dienas otrajā pusē savus darbus prezentēja Dizaina, Fotomākslas un Jauno mediju mākslas studenti. Izstādē, kura apskatāma LiepU ēkā Lielajā ielā 14, var aplūkot studiju laikā tapušos darbus, tai skaitā īsfilmu demonstrācijas.


Jauno mediju mākslas 1.kursa studente par iespaidiem konferencē stāsta: “Konference kopumā bija ļoti interesanta. Visvairāk uzmanību piesaistīja bakalaura un maģistra darbi, jo tie  ir nopietni pētījumi, kuri ir ļoti dažādi un sarežģīti – sākot no projektu izstrādes līdz pat privātumam digitālajā vidē vai mūzikai un skaņām, kas saistītas ar psiholoģiju. Manuprāt, būtu interesanti šādu konferenci organizēt plašākā mērogā, tādējādi ļaujot plašāk iepazīt Jauno mediju mākslu.”


Savukārt radošajā vakarā „Kūrmājas lasījumi” ar saviem literārajiem darbiem iepazīstināja Rakstniecības studiju programmas studenti. Klātesošie varēja baudīt muzikālus priekšnesumus, kurus sniedza jaunieši no Eiropas valodu un kultūras studiju, kā arī Jauno mediju mākslas programmām.


Šāda domu, ideju un pieredzes apmaiņa ļauj studentiem iedvesmoties no savu kolēģu darbiem, bet pedagogiem – novērtēt studentu padarīto.


Foto ŠEIT.