Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 21.03.2017 00:00

Aicina skolēnus un studentus pieteikties Datorzinātņu olimpiādei

LiepU Dabas un inženierzinātņu fakultāte jau sesto gadu pēc kārtas organizē Datorzinātņu olimpiādi Liepājas pilsētas un tai tuvo novadu skolēniem un studentiem. Olimpiādes mērķis – popularizēt datorzinātņu profesijas skolas jauniešu vidū un rosināt jauniešu interesi par informācijas tehnoloģiju nozari.  

 


Datorzinātņu olimpiāde notiks no 18. līdz 22. aprīlim. Visu konkursu uzvarētāju apbalvošana notiks 22. aprīlī Liepājas Universitātē, Kr. Valdemāra ielā 4, aktu zālē. Lai piedalītos olimpiādē, interesentiem līdz 31. martam jāaizpilda reģistrācijas anketa tīmekļa  vietnē: http://datorzinatnes.liepu.lv.

 

 

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad skolēniem un studentiem tiks piedāvāts savas zināšanas, prasmes un spējas apliecināt konkursos:

 

  • Konkurss skolēniem "Datorzinātnes – tas ir interesanti".

 

Skolēniem jāizstrādā mājas lapa par tēmu "Datorzinātnes, tas ir interesanti". Vērtējums paredzēts trijās nominācijās – vizuālais dizains, saturs un tehnoloģiskais risinājums;

 

  • Konkurss "Algoritmiņš" 7. un 8. klašu skolēniem.

 

Komandu sacensības – algoritmu apraksta veidošana, blokshēmu zīmēšana, algoritmu darbības rezultātu noteikšana u.tml; 

 

  • Programmēšanas konkursi skolēniem un studentiem

 

Individuālas sacensības – algoritmu aprakstu veidošana, blokshēmas zīmēšana, programmas koda rakstīšana;

 

  • Robotu programmēšanas konkurss 2.-12. klašu skolēniem

 

Sacensību dalībniekiem jāizveido programma, pēc kuras robots iespējami ātrāk izbrauc labirintu, un izpilda sacensību dienā saņemtos papildus uzdevumus;


Plašāka informācija - tālr. 26493697; e-pasts: datorzinatnes@liepu.lv