Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 12.01.2017 00:00

Liepājas Universitātē digitalizē tautas deju pierakstus

Ir noslēdzies pirmais posms projektā „Latviešu tautas dejas notācija digitālā vidē”, kas Liepājas Universitātē tapis pēc Latvijas Nacionālā kultūras centra pasūtījuma, gatavojoties Latvijas simtgades Dziesmu svētkiem.


Liepājas Universitātes studiju programmas „Informācijas tehnoloģijas” maģistranti un mācībspēki ir digitalizējuši tautas deju pierakstus, kas līdz šim ir bijuši izdoti brošūrās, bet tagad ir pieejami digitālā vidē. Katram tautas dejas elementam ir savs apzīmējums, kas tagad ir atrodams vietnē dejas.liepu.lv ne tikai ar kustības skaidrojumu, bet arī ar fotogrāfiju.


IT bakalaura studiju programmas direktors Dzintars Tomsons skaidro: „Jau vairākus gadus ir ierasta prakse iesaistīt studējošos universitātes pētniecības projektos. Students iegūst nepieciešamo pieredzi, bet pasūtītājs produktu vai vismaz tā prototipu, pēc kura novērtēt produkta tālāko virzību.”


Projekts turpināsies, un nākošajos tā posmos paredzēts izveidot e-mācību vietni tautas deju kolektīvu vadītāju tālākizglītībai, kā arī sagatavot datorplatformu jauno Deju svētku vadītāju maģistrantūras programmai.