Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 09.01.2017 00:00

ESF projekta izmēģinājuma akreditācija

ESF projektā „Atbalsts EQAR aģentūrai izvirzīto prasību izpildei” viena no galvenajām aktivitātēm ir pilotakreditāciju īstenošana 12 augstākās izglītības iestādēs.

 

Pirmais akreditācijas solis ir pašnovērtējuma ziņojums par konkrēto studiju virzienu. Projektā 12 partneri ir sagatavojuši un iesnieguši Akadēmiskās informācijas centra (AIC) Augstākās izglītības kvalitātes aģentūrai (AIKA) pašnovērtējuma ziņojumus par vienu studiju virzienu savā augstākās izglītības iestādē saskaņā ar MK noteikumiem Nr. 407 „Augstskolu, koledžu un studiju virzienu akreditācijas noteikumu” 7. pielikumu. Kopā no sadarbības partneriem ir saņemti 12 studiju virzienu pašnovērtējumu ziņojumi par 95 studiju programmām.


AIKA izvērtē pašnovērtējuma ziņojumus atbilstoši MK noteikumu Nr. 407 7. pielikumam un 9. pielikumā noteiktajiem kritērijiem un attiecīgi sagatavo iesnieguma atbilstības novērtējumus.


2016. gada decembrī notikušajā seminārā „Studiju virzienu novērtēšanas vizītes” 12 sadarbības partneri tika iepazīstināti ar pilotakreditāciju norises grafiku, atbildīgajiem koordinatoriem, vizītes dienu skaitu, novērtēšanas vizītes posmiem un norisi.


Liepājas Universitāte ir iesniegusi studiju virziena „Izglītība, pedagoģija un sports” pašnovērtējuma ziņojumu, kurā ir iekļautas sešas studiju programmas.


Studiju virziena akreditācijas vizītes tiks īstenotas 2017.  gada sākumā.