Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 05.04.2016 00:00

LiepU zinātnieku raksti starptautiskā krājumā

Apgādā Cambridge Scholars Publishing ir iznācis zinātnisko rakstu krājums “Language Acquisition: Problems and Perspectives” („Valodu apguve: problēmas un perspektīva”).


Krājuma atbildīgā redaktore ir Liepājas Universitātes profesore Diāna Laiveniece: „Krājuma izdošana pierāda faktu – mēs varam, ja mēs gribam, jo, ko teikt mūsu zinātniekiem, ir. Interesanti bija apzināties, ka krājumu var izdot attālināti, netiekoties ne ar autoriem, ne izdevējiestādi. Mēs dzīvojam laikā, kurā starptautiskai sadarbībai nav robežu. Laba pieredze bija līgumu slēgšana, jo es zinu, kā to dara Latvijā, tagad ir skaidrs, kā to dara citā valstī.”


Krājumā ir lasāmi raksti četrās valodās – latviešu, krievu, angļu un vācu. Autori ir no trim Baltijas valstīm, Latviju pārstāv 12 autori, tostarp 9 ir no Liepājas Universitātes.


Valodas apguve zinātnisko rakstu krājumā ir skatīta piecos dažādos aspektos – bilingvālisma un multilingvālisma kontekstā, pedagoģijas kontekstā, saistījumā ar rakstītpratību, ar valodas apguvi agrīnā vecumā un lingvodidaktikas teorētiskā aspektā.


Zinātnisko rakstu krājums “Language Acquisition: Problems and Perspectives” ir izdots elektroniskā formā un iesējumā cietajos vākos. Tas pieejams Liepājas Universitātes bibliotēkā, kā arī interesenti ar krājumu var iepazīties Cambridge Scholars Publishing mājaslapā:

http://www.cambridgescholars.com/language-acquisition