Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 23.03.2016 00:00

Zinātniskajos lasījumos tiekas Kurzemes skolēni

Šodien Liepājas Universitātē notika Kurzemes reģiona 7. skolēnu zinātniski pētniecisko darbu lasījumi, kuros piedalījās vairāk nekā simts skolēnu no Kurzemes skolām.


Atklāšanas pasākumā skolēniem veiksmi vēlēja gan Liepājas Universitātes zinātnes prorektore Ieva Ozola, gan rektora vietas izpildītāja Māra Zeltiņa, novēlot nebaidīties no kļūdām, jo nekļūdās tikai tas, kurš neko nedara.


Lasījumi notika 16 sekcijās, kurās Liepājas Universitātes pedagogi un attiecīgās nozares speciālisti klausījās skolēnu zinātniski pētnieciskā darba prezentāciju un uzdeva jautājumus.


Liepājas Universitātes zinātnes prorektore Ieva Ozola izvērtē skolēnu zinātniskos darbus: „Darbi ir dažādas tematikas un dažādi līmeņa ziņā, jo skolēni apgūst pētniecības prasmes, cenšas saprast, kuras tēmas ir mazāk pētītas un kuri pētījumi ir svarīgāki katram novadam. Es šeit saskatu labus potenciālos studentus.”


Liepājas 15. vidusskolas vēstures un politikas skolotājs Pāvels Jurs atzīst, ka šeit pulcējas labākie: „Šis ir tas brīdis, kad mēs varam pamanīt izcilības un parādīt viņiem virzienu, kurā attīstīties. Panākt, lai skolēna darbs ir augstā līmenī nav nemaz tik viegli, jo viņi zinātniskos darbus ikdienā neraksta. Mēs cenšamies viņus pie pētniecības pieradināt. Vēl es esmu pārliecināts, ka izcilības ir jāpatur Liepājā!”