Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 11.03.2016 00:00

Pētnieku uzmanības krustugunīs – literatūras un kultūras aktualitātes

17. un 18. martā Liepājas Universitātē notiks 22. starptautiskā zinātniskā konference „Aktuālas problēmas literatūras un kultūras pētniecībā”, kuru rīko Liepājas Universitāte sadarbībā ar Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūtu.


Konferences sākums paredzēts ceturtdien, 17. martā, pulksten 11.15 Liepājas Universitātē Lielā ielā 14. Divu dienu garumā tematiski daudzveidīgajās sēdēs ar referātiem uzstāsies gan jaunie zinātnieki, gan savu zinātņu nozaru vadošie pētnieki  literatūrzinātnē, folkloristikā, teātra un kino teorijā un vēsturē, klasiskajā un populārajā kultūrā. Paredzamas  arī spraigas diskusijas pēcreferātu debatēs un kuluāru sarunās. Konferencē līdzās Latvijas zinātniekiem referēs arī zinātnieki no Lietuvas, Polijas, Itālijas un Turcijas.


Viens no konferences līdzpriekšsēdētājiem, Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitārā institūta direktors Edgars Lāms uzskata: „Liepājas konferencei jau nostiprinājusies laba slava un noteikta vieta Latvijas zinātnes dzīvē, un tā pamazām piesaista arī Baltijas un Eiropas valstu akadēmisko aprindu pārstāvju interesi. Būtu tikai pašsaprotami, ka daudzpusīgā un interesantā referātu tematika piesaistītu arī Liepājas un tuvāko novadu ļaužu plašāku interesi.”


Konferences laikā būs iespējams iegādāties pagājušā gada konferences materiālu krājumu, kā arī citas Liepājas Universitātes pētnieku sarūpētās grāmatas.


Konferences viesiem tiks piedāvāta arī kultūras programma – iespēja apmeklēt Liepājas teātri un jauno koncertzāli Lielais dzintars.


Zinātniskajā konferencē klausītāju statusā aicināti piedalīties tajā pārstāvēto zinātņu jomu esošie un topošie  speciālisti un visi interesenti. Plašāka informācija par darbu sekcijās, referentiem un viņu tēmām skatīt ŠEIT.