Jaunumi:

Atpakaļ
-, 16.12.2015 00:00

Pasniedz Liepājas pilsētas Gada balvu zinātnē

Otrdien, 15. decembrī, svinīgā pasākumā Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Vilnis Vitkovskis Liepājas pilsētas Gada balvu zinātnē pasniedza pedagoģijas zinātņu doktorei Rūtai Ķemerei, filoloģijas doktorēm Anitai Helvigai un Ingai Bliskai, kā arī informācijas tehnoloģijas maģistram Kasparam Laurim.

 

Pedagoģijas zinātņu doktore Rūta Ķemere (Dr. paed.) balvu saņēma nominācijā “Gada balva starpnozaru pētniecībā” (prēmija 1000 eiro), filoloģijas doktore (Dr. philol.) Anita Helviga nominācijā “Gada promocijas pētījums” (prēmija 600 eiro), filoloģijas doktore (Dr. philol.) Inga Bliska nominācijā “Jaunā zinātnieka balva” (prēmija 600 eiro), savukārt informācijas tehnoloģijas maģistrs (Mg. sc. ing.) Kaspars Lauris nominācijā “Gada maģistra pētījums” (prēmija 300 eiro). Kopējais balvas fonds šogad bija 2500 eiro.

 

“Man ir bijusi tā privilēģija būt klāt Gada balvas zinātnē pieteikumu izvērtēšanas procesā jau vairākus gadus – gan kā priekšsēdētāja vietniekam, gan iepriekš kā Attīstības pārvaldes vadītājam. Man bija patiess prieks redzēt ar kādu entuziasmu par jums izteicās cilvēki, kuri jūs izvirzīja balvai, un jāsaka, ka arī ekspertu komisija vienprātīgi atbalstīja visu četru izvirzīto pretendentu kandidatūru, novērtējot katra kandidāta ieguldīto darbu un devumu zinātnes attīstībā. Gada balvas zinātnē izvērtēšanas process un savstarpējā komunikācija dod mums iespēju labāk iepazīties un veido ciešāku sadarbību starp pašvaldību un universitāti, jo mūsu kopējs mērķis ir laba, spēcīga universitāte,” uzrunājot balvas laureātus un klātesošos uzsvēra Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis.

 

“Mēs ar lielu lepnumu nācām uz šo svinīgo pasākumu, jo ir četri balvas ieguvēji, kas apliecina, ka mūsu mācībspēki strādā mērķtiecīgi. Ja vērtē šo darbu aktualitāti, tad tos var iedalīt divos nozīmīgos blokos – valodas (franču, vācu un terminoloģija) un informācijas tehnoloģiju drošība. Jāpiemin arī, ka šis nav vienīgais laureātu devums, šie cilvēki ik dienu aktīvi strādā un iegulda savas zināšanas un darbu nozīmīgu jautājumu risināšanā. Paldies arī pašvaldībai, balva tiek pasniegta jau piekto gadu un tā ir izveidojusies par stabilu, skaistu tradīciju,” akcentēja Liepājas Universitātes (LiepU) rektora vietas izpildītāja Māra Zeltiņa.

 

“Vēlos atgādināt mūžībā aizgājušā Liepājas Universitātes rektora Jāņa Rimšāna teikto, ka universitāti veido personības. Tas, ka Gada balvai zinātnē izvirzīti jauni zinātnieki parāda to, ka Liepājā ir daudz zinātnieku, kas turpina iesākto. Paldies pašvaldībai par iedibināto balvu, arī tas ir veids, kā tiek veidota pilsētas atpazīstamība – caur mūsu zinātniekiem,” svinīgajā pasākumā sacīja Liepājas Universitātes zinātnes prorektore Ieva Ozola.

 

Jau ziņots, ka 8.decembrī pašvaldības un LiepU apstiprināta ekspertu komisija izvērtēja pretendentus Liepājas pilsētas Gada balvai zinātnē un nolēma apstiprināt apbalvošanai visus četrus izvirzītos pretendentus.

 

Balvas piešķiršanas mērķis ir atbalstīt starptautiski atzītu pētījumu izstrādi un publicitāti visās LiepU pētniecības jomās, sekmēt Liepājai un Latvijai aktuālu jautājumu inovatīvus risinājumus, veicināt jaunu zinātnieku piesaisti pētniecībai un viņu profesionālu izaugsmi, sekmēt inteliģences un zinātnieku piesaisti Liepājai. Gada balvu zinātnē Liepājā piešķir jau piekto gadu.


FOTO

 

 

Evita Enģele

Liepājas pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciāliste

e-pasts: evita.engele@dome.liepaja.lv; tālr.: 63404775

www.liepaja.lv 

kalendars.liepaja.lv