Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 30.10.2015 00:00

„Kaligrāfija” ienāk Liepājas Universitātē

30. oktobrī Liepājas Universitātē tika atklāta Viļņas Mākslas akadēmijas Klaipēdas filiāles kolēģu piedāvātā izstāde „Kaligrāfija”. Tajā kopumā ir 47 mākslinieku darbi, bet uz Liepāju ir atceļojusi daļa no tiem, tai skaitā Lietuvas, Baltkrievijas, Dānijas un Izraēlas mākslinieku kaligrāfija. Izstādes kuratore, asociētā profesore Lidija Kukliene uzsver labās attiecības ar kolēģiem no Liepājas Universitātes: „Kad ir labi draugi, var notikt labas lietas.”

Izstādes atklāšanā profesors Aldis Kļaviņš uzsvēra, ka mūsu priekšā ir labākie lietuviešu kaligrāfi, bet docents, Klaipēdas pilsētas galvenais mākslinieks Mindaugs Petrulis atzīmēja, ka ir gatavs iemācīt kaligrāfijā arī Liepājas Universitātes studentus, ja viņiem būtu tāda vēlēšanās.

Asociētā profesore Lidija Kukliene nolasīja lekciju par tēmu „Kaligrāfija”, tajā stāstot par izcilajiem kaligrāfijas darbiem, kuri ir redzami nu jau piektajā pēc kārtas izstādē. Izstāžu lepnums ir uz papīra ruļļa ar roku pārrakstīta Jaunā Derība. Šim darbam mākslinieks ir veltījis divus gadus. Interesants projekts Klaipēdā ir bijis, kad ar kaligrāfiju ir apgleznotas buras. Lidija Kukliene arī pastāstīja, ka ir liela atšķirība starp austrumu un rietumu kaligrāfiju.

Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas fakultātes nodaļas vadītāja Inta Klāsone ir gandarīta par iespēju Liepājas Universitātes visos četros stāvos piedāvāt apskatei lietuviešu kolēģu atvesto izstādi: „Šī ir pēdējo gadu laikā vērienīgākā izstāde Liepājas Universitātē, jo te ir pārstāvēti daudzi mākslinieki. Mūsu gadsimtā mēs rakstām ar datoru, bet ir labi paskatīties, ko augstā profesionālā līmenī var izdarīt ar roku.”

Kaligrāfijas izstāde līdz 30. novembrim ir apskatāma Liepājas Universitātes galvenās ēkas visos četros stāvos, un laipni aicināti uz izstādi ir visi liepājnieki!    


FOTO