Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 04.09.2015 00:00

LiepU pētnieki piedalās Letonikas 6. kongresā

Liepājas Universitātes mācībspēki un pētnieki šogad piedalās Letonikas 6. kongresā, kas no 10. līdz 11. septembrim notiek Rīgā.  


Projektā „Latviešu valodas pētījumi 21. gadsimta zinātnes kontekstā” ar referātu „Pētniecības metodoloģijas apraksts valodniecības nozares promociju darbu kopsavilkumos” uzstājas LiepU profesore Diāna Laiveniece, bet projektā „Kultūra un identitātes Latvijā: mantojums un mūsdienu prakse” Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Zanda Gūtmane runās par tēmu „Pēcatmiņu fenomens: deportāciju pieredzes aktualizācija 21. gadsimta latviešu un lietuviešu literatūrā”, Kurzemes Humanitārā institūta pētnieceAnda Kuduma par tēmu „Jānis Peters – dzejnieks un politiķis. Laikmeta konteksti”, bet Kurzemes Humanitārā institūta direktors Edgars Lāms – „Friča Bārdas un Raiņa neklātienes dialogi”.

Šogad Letonikas 6. kongress ir veltīts Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubilejai. Kongresu atklās Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis, ar ziņojumiem par Raiņa un Aspazijas nopelniem latviešu un Eiropas kultūrā uzstāsies akadēmiķis Jānis Stradiņš un vadošie Aspazijas un Raiņa daiļrades pētnieki.

Kongresa īpašo nozīmi un lomu uzsver Kurzemes Humanitārā institūta direktors Edgars Lāms: „Letonikas kongress, kas notiek reizi divos gados, rezumē šajā laikā sasniegto Letonikas pētniecības laukā, apspriež aktuālās problēmas un iezīmē tālākās latviešu un Latvijas pētniecības perspektīvas dažādās zinātņu nozarēs. Letonikas forums ir viens no svarīgākajiem notikumiem Latvijas zinātnieku darbā divu gadu šķērsgriezumā. Liepājas Universitāte līdz šim vienmēr uzņēmusies kongresa sēžu rīkošanu arī Liepājā.”

Šogad Letonikas 6. kongresa Liepājas 2. konference „Piemares ļaudis un likteņi” notiks 15. un 16. septembrī Liepājas Universitātē.


Programma pieejama ŠEIT.