Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 09.06.2015 00:00

Liepājas Universitāte realizē Klimata pārmaiņu projektu

Liepājas Universitāte ir ieguvusi iespēju realizēt Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta programmas „Nacionālā klimata politika” projektu „Izglītības moduļa „Klimata pārmaiņas” izveide Liepājas Universitātē”.


Tā ietvaros tiks izstrādāts, aprobēts un ieviests dzīvē studiju modulis „Klimata pārmaiņas un kā tām pielāgoties”. Projekta vadītāja, Liepājas Universitātes studiju prorektore Māra Zeltiņa: „Sabiedrības informēšana par klimata pārmaiņām kļūst arvien būtiskāka, tas ir karstais temats. No šī projekta labuma guvējs būs ne tikai Liepājas Universitātes Vides aizsardzības un citas programmas, bet caur mūsu Mūžizglītības nodaļu arī uzņēmēji, valsts iestādes un citi interesenti.”


Projekts darbojas līdz 2016. gada aprīļa beigām, un sākot ar septembri trīs pasniedzēji – Maksims Žigunovs, Viesturs Kalniņš un Ivars Javaitis strādās ar studentiem studiju moduļa ietvaros. Projekts tiks nodrošināts arī ar programmatūru, tajā tiks izmantota ERAF projekta ietvaros aprīkotā laboratorija, kas atrodas Dabas un inženierzinātņu fakultātē.