Jaunumi:

Atpakaļ
-, 08.12.2014 00:00

Pasniedz Liepājas pilsētas Gada balvu zinātnē

Piektdien, 5. decembrī, svinīgā pasākumā Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks un priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis Liepājas pilsētas Gada balvu zinātnē pasniedza asociētajai profesorei Diānai Laiveniecei, filoloģijas doktoram Normundam Dzintaram un maģistram Valdim Priedolam.

 

Asociētā profesore (Dr. paed.) Diāna Laiveniece balvu saņēma nominācijā „Gada pētniecības aktivitātes” (prēmija 1000 eiro), filoloģijas doktors (Dr. philol.) Normunds Dzintars nominācijā „Jaunā zinātnieka balva” (prēmija 700 eiro) un Liepājas Universitātes (LiepU) maģistrs (Mg.sc.educ.) Valdis Priedols nominācijā „Gada maģistra pētījums” (prēmija 435 eiro). Kopējais balvas fonds ir 2135 eiro.

 

„Šogad Liepājas pilsētas Gada balvas zinātnē saņēmēju pētījumi visi ir veltīti pedagoģiskajam darbam, skolēnu apmācībai, skolēnu zināšanu uzlabošanai. Manuprāt, tas ir likumsakarīgi, jo Latvijā šobrīd daudz runājam un, kā redzam pēc šiem darbiem, arī daudz spējam izdarīt, lai skolas kļūtu mūsdienīgākas – apmācību metodes atbilstošas šodienas skolēnu spējām. Šādi pētījumi, kas tapuši akadēmiskā līmenī, noteikti ir vērtīgs ieguvums mūsu pedagogiem ikdienas darba pienākumu veikšanai. Esmu pārliecināts, ka tie sasniegs mērķauditoriju. Paldies pētījumu autoriem par darbu un gaidīsim jaunus pētījumu arī turpmāk,” sveicot laureātus uzsvēra Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Vilnis Vitkovskis.

 

Kā uzsvēra LiepU zinātnes prorektore Ieva Ozola, universitāte ir ļoti pateicīga Liepājas domei par labo sadarbību. „Gada balva zinātnē ir Liepājas domes iniciatīva, tā izveidota pateicoties Silvai Goldei. Balva noteikti palīdz universitātei ikdienas darbā, tā motivē. Šogad visi laureātu darbi ir saistīti ar praksi. Valstī nemitīgi tiek uzsvērtas inovācijas ražošanā, bet tiek aizmirsts, ka pedagoģijas zinātnieki jau ir ieviesuši inovācijas „ražošanā”, tas ir, skolēnu izglītošanā. Es solu, ka arī nākamajā gadā mums būs pretendenti Gada balvai zinātnē, gan jauni, gan jau pieredzējuši zinātnieki”, sacīja I. Ozola.

 

Klātesošos balvas laureātus sveica arī domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, kurš savu uzruna iesāka ar klusuma brīdi, pieminot un pateicoties Silvai Goldei par balvas iedibināšanu. „Man ir patiess prieks, ka Gada balva zinātnē tiek piešķirta jau ceturto gadu, ar to mēs vēlamies uzsvērt, cik liela nozīme ir kvalitatīvai izglītībai, zinātnei, pētniecībai, jo Liepājas nākotne veidojas caur izglītību, skolēniem,” akcentēja U. Sesks.

 

Arī Liepājas pilsētas Gada balvas zinātnē ieguvēji pateicās domei par iniciatīvu un Liepājas universitātei par nominēšanu, kā arī vēlēja, lai nākotnes Liepājā būtu arī nākotnes universitāte.

 

Jau ziņots, ka 19. novembrī ekspertu komisija Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieka izglītības, kultūras un sporta jautājumos un komisijas priekšsēdētāja Viļņa Vitkovska vadībā izvērtēja pretendentus Liepājas pilsētas Gada balvai zinātnē un nolēma apstiprināt apbalvošanai visus trīs izvirzītos pretendentus.

 

Balvas piešķiršanas mērķis ir atbalstīt starptautiski atzītu pētījumu izstrādi un publicitāti visās LiepU pētniecības jomās, sekmēt Liepājai un Latvijai aktuālu jautājumu inovatīvus risinājumus, veicināt jaunu zinātnieku piesaisti pētniecībai un viņu profesionālu izaugsmi, sekmēt inteliģences un zinātnieku piesaisti Liepājai. Gada balvu zinātnē Liepājā piešķir jau ceturto gadu.

 

Liepājas pilsētas Gada balva zinātnē tiek piešķirta par izcilu, nozīmīgu pētniecisko darbību, kas veicina tautsaimniecisko aktivitāti, piedāvā inovatīvus risinājumus, stiprina nacionālo un novada identitāti, kā arī LiepU kā zinātniskā centra atpazīstamību Latvijā un pasaulē.

 

Balvai var tikt izvirzīts LiepU akadēmiskā personāla loceklis, maģistrants vai doktorants, kurš aizvadītajā akadēmiskajā gadā ir veicis nozīmīgus, atzītus pētījumus (publicēta monogrāfija, zinātniski raksti, mācību grāmata, izstrādātas un publiskotas tehnoloģijas, aizstāvēts promocijas vai maģistra darbs u.c.) vai kura pētnieciskās aktivitātes aizvadītajā akadēmiskajā gadā ir bijušas nozīmīgas Liepājai, Kurzemes reģionam, Latvijai vai starptautiski. Balvai var tikt izvirzīts arī pētījuma vai pētniecisko aktivitāšu autoru kolektīvs.


FOTO

 

Evita Enģele, sabiedrisko attiecību speciāliste

t. 63404775

evita.engele@dome.liepaja.lv

kalendars.liepaja.lv