Jaunumi:

Atpakaļ
-, 31.03.2014 00:00

Iespēja piedalīties radošajā darbnīcā "Es Lietu Internetā un Lietu Internets manī"

Studenti, jaunie un topošie mākslinieki, programmētāji, dizaineri, inženieri un citi interesenti aicināti līdz 3. aprīlim pieteikt dalību radošajā darbnīcā "Es Lietu Internetā un Lietu Internets manī", kas norisināsies no 6. līdz 9. aprīlim Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas telpās, Kūrmājas prospekta 13 pagrabstāvā.


Lai realizētu savas Lietu interneta idejas, darbnīcas laikā būs iespēja izmantot tādus instrumentus kā Arduino, sensorus un izpildmehānismus, tuvā lauka komunikācijas un bezvadu ierīces, 3D printeri u.c. Individuāli vai grupās tiks izstrādāti vizionāri un utopiski nākotnes produktu vai pakalpojumu prototipi, vienlaikus kritiski reflektējot par attiecībām starp dažādām jaunām tehnoloģijām, cilvēkiem un savu jaunā/topošā speciālista lomu un iespējām Lietu interneta kontekstā.


Četru dienu laikā intensīvā, dinamiskā un starpdisciplinārā gaisotnē tiks radīti (utopiski) prototipi Lietu interneta produktiem un/vai pakalpojumiem, kas tiks demonstrēti plašākai sabiedrībai 9. aprīļa vakarā - Vispasaules Lietu interneta dienas pasākumā Liepājā. 


Iespējams, ka 90. gadu sākumā bija grūti iedomāties, ka 20 gadu laikā interneta lietotāju skaits varētu būt 40% pasaules iedzīvotāju. Lietu internets no vīzijas kļūst par realitāti, kurā robežas starp fizisko un digitālo vidi izplūst arvien vairāk. Dažādi sensori un tīklu tehnoloģijas ir kļuvušas par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu un gan redzamos, gan neredzamos veidos ietekmē katru no mums. Lietu internets paredz, ka lietas mums visapkārt ir “gudras”, savstarpēji “sazinās” un “reaģē”, ietekmējot mūsu dzīvi un vidi.


Mūsdienās viens no svarīgākajiem jautājumiem ir – kādus savienojumus mēs vēlamies veidot? Uz šo jautājumu, realizējot savas idejas, cenšas atbildēt mākslinieki, programmētāji, dizaineri un inženieri.


“Internets ir sniedzis mums iespēju savienoties veidos, par kādiem mēs nevarējām pat sapņot. Lietu internets mūs aizvedīs tālāk par šiem savienojumiem, lai kļūtu par daļu no dzīvas, kustībā esošas, globālas nervu sistēmas.” (Postscapes.com)


Radošā darbnīca "Es Lietu Internetā un Lietu Internets manī" tiek organizēta ar mērķi veicināt un producēt jaunradi jauno mediju jomā, vienlaikus sniedzot iespēju tās dalībniekiem gan attīstīt un pilnveidot savu radošo un profesionālo darbību, gan arī apgūstot jaunas prasmes un iemaņas darbā ar dažāda veida tehnoloģijām un rīkiem. Radošo darbnīcu vadīs māksliniece Anna Trapenciere.


Interesenti aicināti savu dalību radošajā darbnīcā pieteikt līdz 3. aprīlim, sūtot īsu motivācijas vēstuli uz e-pastu annatrapenciere@gmail.com. Iepriekšēja pieredze un zināšanas nav nepieciešamas. Dalība radošajā darbnīcā ir bezmaksas.


Darbnīcu īsteno biedrība “Elektroniskās mākslas un mediju centrs E-LAB” un Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Liepājas Kultūras pārvaldes un Eiropas Komisijas programmas "Kultūra" finansiālu atbalstu.


Plašāka informācija pieejama, zvanot 26128129 (Anna Trapenciere).