Jaunumi:

Atpakaļ
10.02.2014 00:00

Nedēļu būs iespēja sekot līdzi Liepājas Universitātes bibliotēkas notikumiem

No 10. līdz 16. februārim projekta „Bibliotēkas diena dzīvē” (Library Day in the Life (LibDay)) ietvaros ikviens ir aicināts iepazīt Liepājas Universitātes bibliotēku, sekojot līdzi dienas notikumiem sociālā tīkla tīmekļa vietnē Twitter (@LiepULib).


Katru dienu nedēļas garumā bibliotēkas darbinieki dalīsies ar dienas notikumiem, laužot stereotipus un pierādot, ka darbs bibliotēkā ir aizraujošs un notikumiem bagāts.


Liepājas Universitātes bibliotēkas direktore Aija Kairēna aicina ikvienu sekot līdzi bibliotēkas aktivitātēm, meklējot ziņas pēc iezīmēm (hashtag#libdayLV: „Šī ir lieliska iespēja iepazīt citu bibliotēku darbu, kā arī piedzīvot dažādus pārsteigumus. Tā kā projektā piedalās arī bibliotēkas no Baltkrievijas, Bulgārijas, Krievijas un Ukrainas, tad šī ir arī iespēja iegūt jaunus sadarbības partnerus un apmainīties ar informāciju par nozares jaunumiem.”


LibDay šogad notiek jau ceturto reizi, bet Liepājas Universitātes bibliotēka projektā piedalās pirmo reizi. Šī ir iespēja ikvienai bibliotēkai dalīties ar savas dienas vai nedēļas notikumiem, izmantojot Facebook, Draugiem.lv, Twitter, Blogger, WordPress, Flickr, YouTube vai kādu citu brīvi izvēlētu sociālo mediju, tādejādi sniedzot savu ieguldījumu projekta veiksmīgā norisē.


Projekta koordinatori Latvijā ir Latvijas Bibliotekāru Biedrības Jauno speciālistu sekcija. Gala rezultāti par Latvijas bibliotekāru dalību projektā tiks apkopoti šeit http://lbbjss.wordpress.com/bibliotekas-diena-dzive/