Jaunumi:

Atpakaļ
03.06.2013 00:00

Fizikālās enerģētikas institūts rīko konferenci „Atjaunojamo energoresursu attīstības iespējas Latvijā: problēmas un risinājumi”

24. maijā Arhitektu namā (Torņa ielā 11) Fizikālās enerģētikas institūts sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Liepājas Universitāti rīkoja praktisku konferenci „Atjaunojamo energoresursu attīstības iespējas Latvijā: problēmas un risinājumi”, kurā piedalījās akadēmisko un zinātniski pētniecisko institūciju pārstāvji, uzņēmēji, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Ekonomikas ministrijas un Zemkopības ministrijas speciālisti, uzņēmēji, nevalstisko profesionālo organizāciju pārstāvji.


Komentējot konferences mērķi, Fizikālās enerģētikas institūta direktors akadēmiķis Juris Ekmanis norāda, „Ir skaidrs, ka šobrīd mēs vairs nedzīvojam zaļāsdomāšanas eiforijā, bet esam atgriezušies reālajā situācijā, vispusīgi vērtējot mūsu iespējas. Lai precīzāk apzinātos, kādā virzienā mūsu valstī būtu nepieciešams darboties energoresursu izmantošanā, ir vajadzīga politiskā griba un iespējamo virzienu rūpīga izpēte. Ministru kabinets katrus četrus gadus apstiprina zinātnē atbalstāmās prioritātes. No tām viena līdz šim ir bijusi enerģētika un vide. Šogad šīs prioritātes no jauna ir jāapstiprina nākamajiem četriem gadiem, tādēļ konferences gaitā vēlamies uzzināt, ko iesaistītās puses vēlas no zinātniekiem, lai mēs varētu modelēt ikkatra izvēlētā virziena rezultātu.”


Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Aleksandrs Antonovs, akcentējot konferences tematikas nozīmīgumu, uzsver: „Mūsu ministrija Latvijā koordinē klimata politikas izstrādi un ieviešanu, un šogad uzsāks darbu pie visaptveroša Klimata pārmaiņu samazināšanas plāna izstrādes 2014.-2020. gadam, lai izpildītu Latvijas līdzšinējo apņemšanos siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanā. Šajā situācijā uzskatām par nepieciešamu un lietderīgu iepazīstināt konferences dalībniekus detalizētāk ar ministrijas iniciatīvām, kā arī uzklausīt ekspertu viedokļus šajos valstiski svarīgajos jautājumos”.


Informāciju sagatavoja:

Andra Mangale,

Komercdarbības un finanšu pētniecības aģentūra,

Tel.: 29655775