Mūžiglītība

Atpakaļ
12.04.2018

Vasaras skaistākajā laikā notiks semināra – praktikuma cikls “Savvaļas augu izmantošana veselībai, skaistumam un uzturam”

Sākot ar 2018.gada 10. jūliju Liepājas Universitātes Mūžizglītības nodaļa ikvienam interesentam bez iepriekšējām priekšzināšanām piedāvā piedalīties semināra– praktikuma ciklā “Savvaļas augu izmantošana veselībai, skaistumam un uzturam”, ko vadīs LiepU docente Vaira Kārkliņa un LiepU lektore Vineta Kulmane.

 

Semināra– praktikuma cikla ietvaros būs iespēja kopīgi ar profesionālām augu pazinējām iepazīt savvaļas augus to dabiskajā vidē, kā arī iegūt zināšanas par praktiskiem to lietošanas veidiem.

 

Semināra– praktikuma cikla nodarbības notiks piecus otrdienu vakarus pēc kārtas laika periodā no 2018. gada 10.jūlijam līdz 2018.gada 7.augustam. Interesentiem tiek dota iespēja pieteikties cikla obligātai daļai “Savvaļas augu  iepazīšana dabā, to pazīšana un lietošanas veidi” (norises laiks: 10.jūlijs un 17.jūlijs), kā arī papildus pēc izvēles vienam vai vairākiem semināriem– praktikumiem, kuru norise ir plānota 24.jūlijā, 31.jūlijā un 7.augustā.

Dalības maksa par obligāto semināra– praktikuma daļu “Savvaļas augu  iepazīšana dabā, to pazīšana un lietošanas veidi” ir 23 Euro, par katru izvēles daļas semināru – praktikumu: 15 Euro.

Visi nodarbībām vajadzīgie materiāli tiks nodrošināti no organizētāju puses.

 

Semināra – praktikuma cikla aprakstu un nodarbību plānojumu skat. šeit!

 

Semināra – praktikuma cikla lektore Vaira Kārkliņa izzina augu lietošanas iespējas dažādos virzienos. Savu izglītību Vaira Kārkliņa ir ieguvusi Vācijā un Austrijā. Viens no viņas izziņas virzieniem ir savvaļas augu virtuve. Jau kopš 2004. gada Vaira Kārkliņa pēta un izmēģina receptes pati, organizē ekskursijas augu iepazīšanai un ēdienu gatavošanas seminārus domubiedriem un interesentiem. 2016. gadā Vaira Kārkliņa izdeva grāmatu “Savvaļas augu virtuve”, kurā apkopoti biežāk sastopamo ēdamo augu apraksti un norādījumi par to vākšanu un lietošanu ēdienu gatavošanā. Kopš 2011. gada Vaira Kārkliņa gatavo augu hidrolātus un izzina to daudzpusīgās lietošanas iespējas.

 

2017. gadā Vaira Kārkliņa sadarbībā ar otru šī semināra – praktikuma cikla lektori, bioloģijas jomas speciālisti Vinetu Kulmani izdeva grāmatu “Augu hidrolāti veselībai, labsajūtai un uzturam”, kurā aprakstīta informācija par augu hidrolātu ieguves paņēmieniem, to ķīmisko sastāvu un daudzveidīgajām lietošanas iespējām.

 

Pašreiz abas semināra – praktikuma lektores turpina pētījumus citu augu produktu praktiskā izmantošanā (eļļas, eliksīri, savvaļas augu konservēšana u.c.).

 

Par semināra–praktikuma cikla apmeklēšanu tiek izsniegta Mūžizglītības nodaļas apliecība atbilstoši apmeklētajam stundu skaitam.

 

Kontaktpersona: Līga, liga.apenite@liepu.lv