Mūžiglītība

Atpakaļ
10.08.2017

Aicinām liepājniekus pieteikties bezmaksas nodarbību ciklam “Pareiza fizisko aktivitāšu uzsākšana”

Liepājas pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Liepājas Universitātes Mūžizglītības nodaļu projekta “Liepāja.Vesels.Aktīvs.Laimīgs” (Nr.9.2.4.2/16/I/088) ietvaros no 15. augusta pl. 18.00 piedāvās bezmaksas nodarbību ciklu “Pareiza fizisko aktivitāšu uzsākšana.”

 

Nodarbību ciklā var piedalīties ikviens, kas vēlas uzsākt aktīvi nodarboties ar sportu un iekļaut fiziskās aktivitātes savā ikdienā un kas vēlas iegūt informāciju no profesionāliem speciālistiem, kā to darīt pareizi un veselību veicinoši.

 

Nodarbību mērķis ir izglītot iedzīvotājus par to, kā pareizi palielināt ikdienas fizisko aktivitāti un slodzi, kā uzsākt skriet un vingrot pareizi. Sniegt informāciju par fizisko aktivitāšu ietekmi uz sirdsdarbību, pārslodzes riskiem, uzturu, pareizu ūdens daudzuma lietošanu, kā arī citiem ar palielinātu fizisko slodzi saistītiem jautājumiem - pulsa zonām, slodzes kontroli, pareiza uztura pamatprincipiem u.c. Nodarbības vadīs pieredzējuši speciālisti - fizioterapeite Agnese Krētaine, uztura speciāliste Līga Ēriksone un veselības vingrošanas speciāliste Helēna Vecenāne.

 

Viena nodarbība sastāv gan no teorētiskās, gan praktiskās daļas. Praktiskajās daļās būs iespēja iepazīties ar dažāda veida vingrinājumiem, pilates metodi, aprēķināt individuālo pamata vielmaiņu un diennaktī nepieciešamo kaloriju daudzumu, apgūt kinētisko vingrinājumu pielietošanu ikdienā u.c.

 

Interesentiem tiek dota iespēja piedalīties vienā no diviem nodarbību cikliem, katru nodarbību ciklu veidos četras nodarbības:

  • 1. nodarbību cikls (4 nodarbības): 15. augustā, 17. augustā, 21. augustā - nodarbības notiks Liepājas Universitātē Lielā ielā 14, Aktu zālē. !!! Noslēguma nodarbība 24. augustā – Liepājas Universitātes telpās, Kr.Valdemāra ielā 4, Zālē (2. stāvs).
  • 2. nodarbību cikls (4 nodarbības): 5. septembrī, 7. septembrī,  11. septembrī un 13. septembrī. !!! Septembra nodarbības notiks Liepājas Universitātes telpās, Kr.Valdemāra ielā 4, Zālē (2. stāvs).

 

Nodarbību saturisko plānojumu skat. šeit:

Visu nodarbību norises laiks no plkst. 18.00 - 20.00.

 

Vietu skaits abās nodarbību grupās ierobežots, tāpēc aicinām iepriekš pieteikt dalību, zvanot pa tālruni 20234301 vai rakstot uz liga.apenite@liepu.lv.

Dalībnieki piesakoties var izvēlēties – uz kuru nodarbību ciklu pieteikties – augusta vai septembra ciklu.

Dalībniekiem ieteicams ierasties ērtā apģērbā, līdzi ņemot sporta vai citus ērtus apavus.

 

Projekts tiek finansēts Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/088 “Liepāja.Vesels.Aktīvs.Laimīgs” ietvaros.

 

Ieguldījums Tavā nākotnē