Mūžiglītība

Atpakaļ
24.03.2016

LiepU MIN piedāvā A programmu "Bērnu emocionālā audzināšana"

Liepājas Universitātes (LiepU) MŪŽIZGLĪTĪBAS NODAĻA piedāvā 
A programmu

,,BĒRNU EMOCIONĀLĀ AUDZINĀŠANA"

(8 akad. stundas)


Kursi notiks 2016. gada 30. aprīlī plkst. 10:00 - 17:00 Liepājas Universitātē (Lielā ielā 14, 243. telpā) un tos vadīs praktizējoša skolas un ģimenes psiholoģe, sociālās psiholoģijas maģistre, LiepU lektore Ērika Gintere.


Programmas saturs ir balstīts  uz humānās pedagoģijas audzināšanas pamatprincipiem, iekļaujot bērna  attīstības  vecumposmus un  krīzes, izpratni par temperamentu,  pozitīvu pašvērtējumu un pašcieņu, izpratni par emocijām un emociju pašregulāciju.


Pārdomātā  audzināšanas  sistēmā  tiek  iekļauta pieaugušās personas atbildība par valodas attīstības mehānismiem, kavējošajiem faktoriem, metodēm, kuras palīdz veicināt tās pilnveidi. Pamatojoties uz Džona Bolbija drošās piesaistes principu, tiek analizēti emocionālās audzināšanas traucējošie faktori: vardarbība, depresijas simptomātika, ģimenes krīzes. Programmas apguves rezultātā pedagogi spēs izvērtēt savu audzināšanas pieredzi analizējot bērnu uzvedību, robežu noteikšanu un cēloņsakarības.

 

Galvenās kursu tēmas:

  • Audzināšanas pamatprincipi.
  • Emociju pašregulācijas nozīme pozitīva pašvērtējuma veidošanā.
  • Drošā piesaiste kā emocionālo attīstību veicinošs faktors.


Kursos galvenokārt tiks aplūkota bērnu līdz 8 gadiem audzināšana, bet atsevišķas kursu tēmas (piemēram, piesaiste un disciplinēšana) ir attiecināmas arī uz pusaudžu vecuma bērnu audzināšanu.


Dalības maksa: studentiem 19,00 EUR; pārējiem dalībniekiem 23,00 EUR.

Dalības maksā iekļauts: teorētiskā lekcija ar prezentāciju, diskusijas, praktiskās nodarbības, izdales materiāli, zināšanu apliecinoša apliecība.


!!! Lūgums pieteikties, zvanot pa tālr. 6 3429249 vai aizpildot pieteikšanās anketu, skatīt ŠEIT.