Mūžiglītība

Atpakaļ
01.02.2016

Runās par mūzikas terapijas ietekmi bērniem ar valodas traucējumiem

11. februārī plkst. 17.00 – 18.30 Liepājas Universitātē (Lielā iela 14, 327. telpa) Mūžizglītības nodaļa aicina apmeklēt Mazās akadēmijas lekciju „Mūzikas terapija bērniem ar valodas traucējumiem”, kuru vadīs Mg.mus, Mg.paed, maģistrs veselības aprūpē, LiepU docente Olga Blauzde.


Lekcijā runās par dažādām metodēm un tehnikām, kas ir pielietojamas darbā ar bērniem, kuriem ir valodas traucējumi. Tiks aplūkotas mūzikas terapijas iespējas, caur kurām bērns spēlējoties, dejojot, spēlējot mūzikas instrumentu vai citā veidā, neapzināti var apgūt valodas mehānisma likumsakarības. Īpaša uzmanība tiks pievērsta Radošās mūzikas terapijas virzienam, kura mērķis ir sekmēt bērna aktivitātes un veicināt bērna pašizpausmi. Tāpat klātesošie varēs uzzināt par valodas traucējumiem un pamata traucējumu īpatnībām, runas un valodas formēšanās laiku.


Katru studiju gadu LiepU Mūžizglītības nodaļa lekciju cikla „Mazā akadēmija” ietvaros ikvienam piedāvā papildināt zināšanas tematiski dažādās lekcijās, kuras ir bez maksas. Katrai lekcijai lūgums iepriekš pieteikties, zvanot pa tālruni 63429249 vai rakstot uz e-pastu: liga.apenite@liepu.lv.